İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 21 Temmuz 2022 00:00

ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ 48 YIL…

FB IMG 1658350226461

 

ÖZGÜR VE BAĞIMSIZ 48 YIL…

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKUYLA KUTLANDI 

Kıbrıs Türk halkına bağımsızlığı armağan eden, esaretten özgürlüğe kavuşturan, Mutlu Barış Harekatı’nın yıldönümünde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gurur ve coşku dolu dizgin yaşanıyor. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 48. Yıldönümü ada genelinde olduğu gibi İskele’de de coşkuyla kutlandı. Siyasi ve askeri erkanın yanı sıra 7’den 70’e herkes, Atatürk Anıtı önünde ve Ecevit Meydanı’ndaki törenlerde buluştu. Atatürk Anıtı önünde anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, İskele Ecevit Meydanı’ndaki resmi geçitle son buldu. 

İSKELE’DEKİ TÖRENLER ATATÜRK ANITI VE ECEVİT MEYDANI’NDA YAPILDI

Kıbrıs Türk Halkını karanlıktan aydınlığa çıkaran, barışın ve özgürlüğün simgesi 20 Temmuz Barış ve Özgürlük bayramı, 48. gurur yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında İskele’de düzenlenen törenlerde heyecan ve mutluluk bir arada yaşandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan tören İskele Ecevit Meydanı’ndaki resmi geçitle son buldu. 

20 TEMMUZ BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK BAYRAMI İSKELE’DE COŞKUYLA KUTLANDI 

Atatürk Anıtı Önünde gerçekleşen törende protokol sırasına göre Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu, saygı duruşu ve istiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Buradaki törenin ardından resmi geçitin yapıldığı Ecevit Meydanı’na geçildi. İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Faik Gündeğer, GKK adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü, siyasi parti temsilcileri, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri de hazır bulunduğu törende, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç tören birliklerini ve halkı selamlayarak 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramını kutladı. 

YAZICI: “MEHMETÇİK VE MÜCAHİT OMUZ OMUZA, HALKI, ÖZGÜRLÜĞE, BARIŞA VE MUTLULUĞA KAVUŞTURMUŞTUR.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra şiirlerin de okunduğu İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende Yarköy Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Kıbrıs’ın Efeleri Zeybek Grubu, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi de gösteri sundu. 

Piyade Yüzbaşı Emre Yazıcı, günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında Mutlu Barış Harekâtının tarihi geçmişinden notlar aktardı: “Türkiye Cumhuriyeti garantörlük hakkını kullanarak soydaşlarına yapılan zalimi sonlandırmanın yanı sıra aynı zamanda Rum halkına yönlendirilmiş saldırıları sonlandırarak, adadaki barış ve huzuru sağlamak adına 20 Temmuz 1974 günü Mutlu Barış Harekatını gerçekleştirmiştir. Mehmetçik ve Mücahitler omuz omuza halkı, özgürlüğe, barışa ve mutluluğa kavuşturmuştur.”

TOROSLU: ANAVATANIN DESTEĞİYLE KKTC’Yİ SONSUZA DEK YAŞATMAYA KARARLIYIZ” 

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu da konuşmasında 1974 Mutlu Barış Harekatı’na kadar olan süreçten notlar aktardı, devamında ise şunlara yer verdi: Kıbrıs Türk halkı hiçbir zaman zincire vurulmayı, körleştirilmeyi kabul etmemiş, bu duruma başkaldırmaktan vazgeçmemiştir. Kıbrıslı Türkler Mısaki Milli sınırları dışında kalıp Türk bayrağını dalgalandırmayı başarabilmiş tek Türk topluluğudur. Bu biz Kıbrıslı Türkler için çok büyük bir övünç kaynağıdır.”

‘Dün olduğu gibi bugün de her an her alanda yanımızda olan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne şükranlarımı sunmayı bir görev addediyorum’ diyen Toroslu, Kıbrıslı Türkler’in Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle KKTC’yi sonsuza dek yaşatmaya kararlı olduklarını da sözlerine ekledi. 

20 TEMMUZ’U ŞİİRLERLE KUTLADILAR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra Şht İlker Karter İlkokulu öğrencisi Yağmur Tansu “20 Temmuz”, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Tülay Sefer ’20 Temmuz’ İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Nur Çalış “Kıbrıs Destanı”, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Merdan Kömürcü ise “20 Temmuz Sabahı” isimli şiirler okudular.

İSKELE’DEKİ TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU

İskele Ecevit Meydanı’ndaki tören, resmi geçitin ardından son buldu. Törenlerin ardından İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Faik Gündeğer, GKK adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç İskele Belediye Gazinosu’nda yapılan bayram kutlamasında halkla bir araya geldiler.

Okunma 740 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli