İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 23 Temmuz 2022 00:00

KAÇ YIL GEÇERSE GEÇSİN…

FB IMG 1658561391187

 

 

KAÇ YIL GEÇERSE GEÇSİN…

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

TATAR: “MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

SADIKOĞLU: “MÜCADELEMİZİ, 20 TEMMUZ’DA ÖZGÜRLÜKLE TAÇLANDIRDIK”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşasın, ay yıldızlı bayrağımız gururla dalgalansın diye gözlerini bile kırpmadan kahramanca mücadele eden, bu mücadeleler sırasında şehit olan Topçuköy Şehitleri, düzenlenen törenle anıldılar. Dün (22 Temmuz) akşam Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GKK Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyesi İsmail Y. Osum ile İsmail Osum, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Şube Müdürü, Topçuköy şehitlerinin aileleri ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

TOPÇUKÖY ŞEHİTLERİ, DÜZENLENEN TÖRENLE ANILDILAR

1958-1963 ve 1974’teki Milli Mücadele Yılları sırasında hayatını kaybeden Topçuköylü 9 şehit için şehitlikte tören düzenlendi. Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekildiği törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan birer konuşma yaptılar.

TATAR: “MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yılları ve sonrasında 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatıyla bugünlere geldiğini, varoluş bayramını coşkuyla kutladıklarını ve Anavatan Türkiye’nin desteğiyle haklı mücadelesini sürdürdüğünü vurguladı. Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarında çok acılar çektiğin de hatırlatan Cumhurbaşkanı, saldırılara, katliamlara maruz kaldıklarını ifade ederek, şehitleri saygıyla andı, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diledi. Mücadelenin devam ettiğini ifade eden Tatar, Kıbrıs Türk halkına güvenli bir gelecek bırakmak, bölgede hak ve çıkarlarını korumak için mücadeleyi sürdüreceklerini de vurguladı. Kıbrıs Türk halkının 1974’te yazdığı destanı kararlılıkla sürdürmekte kararlı olduklarını belirten Tatar, şehitleri rahmetle andı.    

SADIKOĞLU: “MÜCADELEMİZİ, 20 TEMMUZ’DA ÖZGÜRLÜKLE TAÇLANDIRDIK”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında, Topçuköy Şehitliği’ndeki anma töreninde, şehitlerin huzurunda olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Şehitleri rahmetle anan, Şehit Aileleri’ne sabır ve baş sağlığı dileyen Başkan Sadıkoğlu, konuşmasında şunlara yer verdi: “Özgürlük ve Bağımsızlık mücadelemizi, 20 Temmuz 1974’e kadar sürdüren biz Kıbrıslı Türkler, Rum Yönetiminin insanlık dışı zulmüne karşı her zaman başı dik ve onurlu bir mücadele verdik. Bu adada biz de varız diyerek, var oluş mücadelemizi, Anavatan Türkiye’mizin de etkin ve yerinde müdahalesiyle, Mutlu barış Harekâtıyla birlikte 20 Temmuz’da özgürlükle taçlandırdık.”

SADIKOĞLU: “ANAVATAN TÜRKİYE’DEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK”

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, konuşmasında Ergazi Köyü’nde bulunan Arno Tepesi’nde bulunan ve İskele Belediyesi tarafından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı arifesinde ışıklandırılan Ay yıldızlı bayrakla ilgili de konuştu. Söz konusu gelişmenin Rumları rahatsız ettiğinden bahseden Başkan Sadıkoğlu, şunları ifade etti: “1972 yılında Ergazi Köyü’ndeki mücahitler tarafından kireçle boyanarak, deyim yerindeyse nakış gibi işlenerek yapılan ay yıldızlı bayrağımızı, 50 yıl sonra ışıklandırmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşadık. Ancak bizim yaşadığımız bu gurur ve heyecan, hiçbir zaman değişmeyecek Rum zihniyetini bir kez daha rahatsız etti. Bahse konu gelişmeyi, düşmanca duygularla, gazete sayfalarına taşıdılar. Lakin biliyoruz ki, Rumların, Bayrağımıza olan kin ve öfkesi kaç yıl geçerse geçsin bitmeyecek! Bu olay bir kez daha gösterdi ki; bizim bizden ve Anavatan Türkiye’den başka dostumuz yoktur. Bu vesileyle, desteğini, her zaman bir nefes gibi yanımızda hissettiğimiz, etle tırnak gibi olduğumuz, Anavatan Türkiye’mize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Topçuköy Şehitlerimizi ve bugüne dek vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

BALAN: “ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan da konuşmasında Rumların 1955 yılında Akritas Planı’nın uygulamak adına Ada’da katliamlar yaptığını anımsatarak, bağımsızlık ve özgürlük uğruna şehit olanları rahmetle andıklarını kaydetti ve Topçuköy Şehitleri’ni asla unutmayacaklarını belirtti. 

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNDU

Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenen törende şehitlerin ruhları için dua okundu. Tören, İskele Belediyesi tarafından hazırlanan karanfillerin şehitlerin kabirlerine karanfiller bırakması ile son buldu.

Okunma 731 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli