Bu sayfayı yazdır
Pazar, 28 Ağustos 2022 00:00

ÖZLEM BİTİYOR,

FB IMG 1661681270375

 

ÖZLEM BİTİYOR, BÜYÜK GÜN 4 EYLÜL

4. KÜLTÜRLERİN KAYNAŞMASI ETKİNLİĞİNDE 150 STANT OLACAK

ETKİNLİĞİN FİNAL KONSERİNİ HADİSE VERECEK

SADIKOĞLU: “BU TOPRAKLARA KÖK SALMIŞ HERKESİ ETKİNLİMİZE BEKLİYORUZ”

KKTC, TC VE 3.ÜLKE VATANDAŞLARIMIZIN KÜLTÜRLERİ İSKELE’DE BULUŞACAK

STANTLARIN YERİNİ GÖSTEREN KROKİ HAZIRLANDI

ÇOCUKLAR DA EĞLENECEK, ÇOCUK SOKAĞI GÜN BOYU AÇIK OLACAK

İskele Belediyesi’nin, ada genelinde büyük ses getiren ancak pandemiden dolayı ara vermek zorunda kaldığı Kültürlerin Kaynaşması Etkinliği’ne geri sayım başladı. Özlenen ve heyecanla beklenen büyük gün 4 Eylül Pazar. Saat 10.30’da başlayıp gün boyu devam edecek etkinliğin finali ise HADİSE konseri ile yapılacak. 150 standın kurulacağı 4. Kültürlerin Kaynaşması etkinliği bu yıl da oldukça iddialı. YDÜ Hastanesi’ne ait ambulansın ve İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin gün boyu hazırda bulunacağı etkinlikte İskele Polis Müdürlüğü ile İskele Belediyesi Zabıta Birimi de halkın güvenliği için etkinlik alanında yer alacak.  

GÜN BOYU SÜRECEK ETKİNLİKTE 150 STANT YER ALACAK

Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde 120 olan stant sayısı bu yıl 150’ye çıkarıldı. Stant başvurularında yaşanan yoğun ilgi üzerine stant sayısını arttırma kararı alan iskele Belediyesi, kura çekimini de gerçekleştirdi. Noter huzurunda çekilen kurayla, hangi standın nerede olacağı belirlendi, stant sahiplerine bildirildi. Kültürleri buluşturacak etkinlikte, toplam 150 stantta ülkemiz kültürünün yanı sıra Anavatan Türkiye’den gelerek Kıbrıs’ı yurt bilenlerin, İskele Belediyesi’nin kardeş şehirleri ve 3. Ülke vatandaşlarının kültürlerini yansıtan, yiyecek, içecek, el emeği göz nuru eserler yer alacak, İskele, deyim yerindeyse buram buram kültür kokacak.

KKTC, TC VE 3.ÜLKE VATANDAŞLARIMIZIN KÜLTÜRLERİ İSKELE’DE BULUŞACAK

Ülkemiz kültürünün yanı sıra Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nden ülkemize gelerek, ülkemizi yurt bilen ve İskele’de yaşayanların kültürlerinin de yer alacağı 4. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğinde, İskele Belediyesi’nin kardeş şehirleri; Beykoz Belediyesi, Kütahya Belediyesi, Finike Belediyesi, Mamak Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, Uçhisar Belediyesi ile kardeşlik protokolünün yakın zamanda imzalanacağı Mersin Yenişehir Belediyesi de yer alacak. Etkinlikte İskele’de yaşamlarını sürdüren İran, Kırgızistan, Kazakistan, Mısır, Nijerya, Özbekistan, Rusya, Tayland, Türkmenistan, Ukrayna ve İngiltere’ye özgü ürünler de meraklılarını bekliyor olacak. Etkinlikte stant kuracak dernek ise; Adakder, Adıyamanlılar Derneği, KKTC Alevi Kültür Merkezi, Boğaziçi Köy Kadın Kursu, Çukurovalılar Derneği, Ergazi Köy Kadın Kursu, Hasder, İskele Köy Kadın Kursu, İskele Sahil Lions, IVAR, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı İskele Şubesi, Karadeniz Kültür Derneği, KT Sıradışı Sanatçılar Derneği, Larnaka Türk Kadınlar Derneği Birliği, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, Ötüken Köy Kadın Kursu, Telsim Önce Kadın, Turnalar Kültür, Çevre Koruma Ve Geliştirme Derneği, Yarköy Kültür Sanat ve Eğitim Derneği.  

STANTLARIN YERİNİ GÖSTEREN KROKİ HAZIRLANDI

Özlemle ve büyük bir heyecanla beklenen bu yıl 4 Eylül Pazar günü saat 10.30’da başlayıp gün boyu sürecek İskele Belediyesi 4. Kültürlerin Kaynaşması etkinliği için stant kuracaklar için kuralar da 25 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da çekildi. Noter İldeniz Elbasan huzurunda gerçekleşen ve bazı stant sahiplerinin de katıldığı kura çekimi sonucunda hangi standın nerede ve hangi sırada yer alacağını gösteren kroki de İskele Belediyesi tarafından hazırlandı.

ÇOCUKLAR DA EĞLENECEK, ÇOCUK SOKAĞI GÜN BOYU AÇIK OLACAK

Yetişkinler tek tek stantları gezerken, çocuklar da kendileri için özel olarak hazırlanan oyun sokağında vakit geçirebilecek. İskele Belediyesi otoparkında kurulacak Oyun Sokağı, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı eğitmenleri gözetiminde olacak. Etkinlikle eş zamanlı olarak 10.30’da açılacak Oyun Sokağı’nda yüz boyama, çeşitli zıpzıplar ve oyun aktivitelerinin yanı sıra saat 16.00-17.00 arasında ise çocuk eğlence saati olacak. .Bubble Show, çizgi film karakterli çocuk gösterisinin yanı sıra oyun ablaları eşliğinde de çocuk oyunları oynatılacak. 

ETKİNLİK DOLU DOLU GEÇECEK

Etkinlik kortejinin Ecevit Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önüne gelmesiyle saat 10.30’da başlayacak etkinlikte saygı duruşunda bulunulacak, istiklal Marşı okunacak. 4.Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi ile Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği Kıbrıs'ın Efeleri Zeybek Grubu açılış gösterilerini yapacak. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü önüne kurulacak buhurdanlık da protokolün katılımıyla yakılacak ve gün boyu yanacak. 

FİNAL KONSERİNİ HADİSE VERECEK

Final konserini sevilen şarkıcı HADİSE’nin yapacağı etkinlikte gün boyu da konserler olacak. 

Ayhan Başkal & Orkestra Ekibi, Hasan Uluel & Mehmet Uluel, Kubilay Aşık, Grup Feslikan, Cuba Music Group ve Retro Çalgıcıları sahne alacak. Etkinliğe; Royal Dance Studyo, Latin Dans Grubu, Gençlik Merkezi Birliği, Alayköy Folklor Derneği, TUFAD Halk Dansları ile yabancı ülke vatandaşları da dans gösterileri de renk katacak. 

SADIKOĞLU: “BU TOPRAKLARA KÖK SALMIŞ HERKESİ ETKİNLİMİZE BEKLİYORUZ”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesi 4 Eylül Pazar günü gerçekleşecek 4. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğine davet etti. 

‘Dili, dini, kültürü farklı da olsa, aynı havayı soluyan, bu topraklara kök salmış herkesi, 4 Eylül Pazar günü, 4. Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğimize bekliyoruz’ ifadelerini kullanana Başkan Sadıkoğlu, ‘kardeşlik, sevgi ve hoşgörü bu topraklarda hep var olsun. Bizim sevdamız sizin de sevdanız olsun’ dedi

Okunma 690 defa