İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 01 Eylül 2022 00:00

100 YILDIR AYNI GURUR, HEYECAN VE COŞKUYLA

303305289 3996860197205179 2106021897754550037 n

??100 YILDIR AYNI GURUR, HEYECAN VE COŞKUYLA??
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 100. YILI İSKELE’DE DE KUTLANDI
Asırlardır hür yaşayan ve tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin; varoluş mücadelesini tüm dünyaya gösterdiği, kahramanlık destanı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 100 yıldır aynı heyecan ve gururla kutlanıyor. 30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü İskele’de de düzenlenen törenle kutlandı. Zafer coşkusunun yaşandığı İskele’de ilk tören, çelenklerin sunulduğu, saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu Atatürk Anıtı’ndaydı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu, dans gösterileri ve resmi geçidin yapıldığı ikinci tören ise Ecevit Meydanı’ndaydı.
ZAFER BAYRAMININ 100. YILINI KUTLADIK
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan, dünya tarihinin görüp görebileceği en büyük kahramanlık destanlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, Büyük Taarruz ’un 100. yılı ada genelinde olduğu gibi İskele’de de törenlerle kutlandı. Göğsümüzü kabartan, Türkiye’nin gururuna ortak olduğumuz Zafer Coşkusu, İskele’de, Atatürk Anıtı önünde protokolün anıta çelenk koyması ile başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Ecevit Meydanı’nda ki tören ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Faik Gündeğer’in tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. İskele’de düzenlenen törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Yüzbaşı Çağdaş Abiç, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Faik Gündeğer, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Eray Göksan, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri de hazır bulundu.
100 YILDIR AYNI GURUR, HEYECAN VE COŞKUYLA
ATAN: “30 AĞUSTOS, EŞİNE AZ RASTLANAN BİR ZAFER”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yanı sıra şiirlerin de okunduğu Ecevit Meydanı’ndaki tören, halk dansları gösterinin ardından resmi geçit töreni ile son buldu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan KTBK’dan Hava Savunma Teğmen Enes Atan, 30 Ağustos 1922’de kazanılan zaferin 100. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti. 30 Ağustos’un eşine tarihte az rastlanan bir zafer olduğuna dikkat çekti.
TÖREN RESMİ GEÇİT İLE SON BULDU
İskele Ecevit Meydanı’ndaki törende, Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Meryem Koçano ‘30 Ağustos’, İskele Ticaret Lisesi öğrencisi Tuğçe Çinçar ‘30 Ağustos’ İskele Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Merdan Kömürcü ’30 Ağustos Zafer Bayramı’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Sümer Kurukafa da ’30 Ağustos’ isimli şiirlerini okudular. Törende; Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi dans gösterisi sundu. İskele’deki törenler resmi geçit ile son buldu.
Okunma 652 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli