İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI VE DR. FAZIL KÜÇÜK ANITI AÇILDI
Cuma, 07 Ekim 2022 00:00

İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI VE DR. FAZIL KÜÇÜK ANITI AÇILDI

310552358 4032197740338091 593802619125540518 n

 

İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI VE DR. FAZIL KÜÇÜK ANITI AÇILDI
İSKELE BOĞAZ PARK ALANI’NIN İSMİ İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
SADIKOĞLU: “LİDERİMİZİN İSMİ VE GÜLÜMSEYEN YÜZÜ İSKELE’MİZDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ”
TÖRE: “TÜRK MİLLETİNE, KIBRISLI TÜRKLERİ ANLATIRDI”
ÇAVUŞOĞLU: “BURADA DİKİLEN ANIT, ÖZGÜRLÜĞÜN ANITIDIR”
KÜÇÜK: “BU TOPRAKLARDA İLELEBET KALACAĞIZ”
Yerli ve yabancı turistler tarafından 365 gün boyunca ziyaret edilen İskele Belediye Meclisi kararıyla, İskele Boğaz Park Alanı, İskele Belediyesi Dr. Fazıl Küçük Parkı olarak değiştirildi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu başkanlığında 11 Aralık 2020’deki Meclis toplantısında alınan kararla, Kıbrıs Türk Halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ün adının verildiği İskele Belediyesi Dr. Fazıl Küçük Parkı ve parkın içine konumlandırılan Dr. Fazıl Küçük Anıtı’nın resmi açılışı bugün (7 Ekim) yapıldı. İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, Sivil Savunma Teşkilatı İskele Bölge Amiri, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Çağlar Karadağ, Muhtarlar, kurum-kuruluş ve dernek temsilcileri, okullar ve çok sayıda kişi katıldı. Açılışta konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu açılışın kendisi için çok özel ve gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.
İSKELE BOĞAZ PARK ALANI’NIN İSMİ İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI OLARAK DEĞİŞTİRİLDİ
Yerli ve yabancı turistler tarafından 365 gün boyunca ziyaret edilen İskele Boğaz Park Alanı, bundan böyle yeni ve daha anlamlı adıyla, misafirlerini ağırlayacak. Kıbrıs Türk Halkının özgürlük ve varoluş mücadelesinin unutulmaz Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün adının ölümsüzleştirildiği ve açılışı bugün gerçekleşen parkta aynı zamanda Sanatçı Serhat Selışık tarafından yapılan Dr. Fazıl Küçük Anıtı da yer alıyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük birer konuşma yaptı.
TÖRE: “TÜRK MİLLETİNE, KIBRISLI TÜRKLERİ ANLATIRDI”
Açılışa katılarak bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Dr. Fazıl Küçük’ün Anadolu’nun her bir yerini dolaşarak Ankara’da otellerin lobilerinde konakladığını, Anavatan Türkiye yetkililerine ve Türk Milletine Kıbrıslı Türkleri anlattığını, hatırlattığını ve unutmamaları mesajı verdiğini söyledi. Dr. Fazıl Küçük’ün Kıbrıs Davasını Anavatan Türkiye’ye kabul ettirdi diyen Meclis Başkanı Töre, Küçük’ün Kıbrıs meselesinin Türkiyesiz olmaz dediğini de hatırlattı. KKTC kurulmasaydı biz devletsiz Cumhuriyetsiz kalacaktık diyen Töre, gençlerin de KKTC ve TC’ye sımsıkıya sarılması gerektiğini vurguladı.
Bugünlerde, ülkede Türkiye’nin varlığından rahatsız olanları da eleştiren Töre, Rumların, Kıbrıs’ın helenleşmesinden ve ENOSİS hayalinden vazgeçmediğini de vurgulayarak, Kıbrıs Türk halkının geçmişine ve liderlerine sahip çıkması gerektiğini anlattı. “Liderlerimizin açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz” diyen Töre, merhum Lider Küçük’ü şükran ve minnetle andığını sözlerine ekledi.
ÇAVUŞOĞLU: “BURADA DİKİLEN ANIT, ÖZGÜRLÜĞÜN ANITIDIR”
Dr. Fazıl Küçük’ün kendisini toplum için feda eden bir lider olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da ‘burada dikilen anıt özgürlüğümüzün anıtıdır’ sözleriyle konuşmasını noktaladı.
SADIKOĞLU: “LİDERİMİZİN İSMİ VE GÜLÜMSEYEN YÜZÜ İSKELE’MİZDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında açılışın kendisi için çok özel ve gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi. Başkan Sadıkoğlu devamında ise şunlara yer verdi: “Bu açılış benim için çok kıymetli, çok özel ve bir o kadar gurur verici. Dr. Fazıl Küçük Vakfı yetkililerinin şahsımı ziyaretlerinde gündeme gelen Liderimiz Doktor Fazıl Küçük’ün isminin İskele’de bir yere verilmesi talebi, beni ziyadesiyle heyecanlandırdı ve gururlandırdı. Heyecanlandırdı çünkü onun o en zor zamanlarda bile umut olan gülümseyen sureti, İskele’mizde kalplere dokunacaktı. Gururlandırdı çünkü Liderimizin ismi İskele’mizde ölümsüzleşecekti. Şimdi bugün burada da görüyorum ki Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün o gülümseyen yüzü hepimizin kalplerine dokundu, 7’den 70’e, yerli yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği eski adıyla İskele Boğaz Parkı, Liderimizle daha da anlam kazandı, ismi de o gülümseyen yüzü de ölümsüzleşti”
Başkan Sadıkoğlu konuşmasında İskele Boğaz Park Alanı’nın Dr. Fazıl Küçük ismiyle değiştirilmesine onay veren İskele Belediyesi Meclis Üyelerine, Dr. Fazıl Küçük Vakfı’na, Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Küçük’e ve Anıtı yapan sanatçı Serhat Selışık’a teşekkür etti. Sadıkoğlu, konuşmasının sonunda ise Dr. Fazıl Küçük’ğ şükran ve minnetle andı.
KÜÇÜK: “BU TOPRAKLARDA İLELEBET KALACAĞIZ”
Açılışı gerçekleştirilen anıt ve parkın Kıbrıs Türk Halkının varoluş mücadelesinin bir sembolü olduğunu söyleyen Merhum Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu aynı zamanda Dr. Fazıl Küçük Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Mehmet Küçük “biz bu topraklarda can verdik kan döktük. Bu topraklar bizimdir ve ile ilelebet burada kalacağız” dedi.
İSKELE BELEDİYESİ DR. FAZIL KÜÇÜK PARKI VE DR. FAZIL KÜÇÜK ANITI AÇILDI
Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Merdan Kömürcü’nün Dr. Fazıl Küçük’ün özgeçmişini okuduğu törende, Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencileri Oktar Mevlüt Tepe Mevlüde Helin Gezer ‘Kıbrıs Türkünün Lideri Dr. Fazıl Küçük’, Ticaret Lisesi Öğrencisi Beyza Zıplar ‘Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Tülay Sefer de Asrımızın Kür Şad’ı Doktor Fazıl Küçük’ isimli şiirlerini okudular. Protokolün katılımıyla hem parkın hem de anıtın açılışı gerçekleştirildiği törende KKTC Bayrağı ile örtülen anıt İskele Belediyesi Zabıta Memurları tarafından açıldı. Törene katılan çocuklara da Dr. Fazıl Küçük Vakfı tarafından getirilen bayraklar dağıtıldı.
Okunma 759 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli