İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 11 Ekim 2022 00:00

ÖZEL EĞİTİME ÖZEL DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

FB IMG 1665473472401

 

 

ÖZEL EĞİTİME ÖZEL DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR

BAŞKAN SADIKOĞLU, ÖTÜKEN ÖZEL EĞİTİM OKULU’NU ZİYARET ETTİ

FİZİK TEDAVİ DESTEĞİNDEN SONRA ŞİMDİ DE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ DESTEĞİ! 

ÖZEL ÇOCUKLARLA ÖZEL BİR GÜN GEÇİREN SADIKOĞLU: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

AKYÜCE: “BAŞKANIMIZ, ÖZEL ÇOCUKLARA VERDİĞİ DESTEĞİ VE DEĞERİ HER ZAMAN BİZE GÖSTERİYOR”

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımı tamamlandıktan sonra bölgemizdeki özel çocukların kaliteli eğitim alması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen Ötüken Özel Eğitim Okulu, 2021-2022 eğitim-öğretim yılına başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da İskele Belediyesi’nin maddi ve manevi desteği ile özel çocukların özel eğitim aldığı okulu ziyaret etti. Bu yıl 20 özel öğrenciyi çatısı altında buluşturan ve bireysel/grup eğitimin verildiği Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ötüken Özel Eğitim Okulu’nda incelemelerde bulunan Başkan Sadıkoğlu hem öğretmenlerden bilgi aldı hem de özel çocuklarla özel bir gün geçirdi. Desteğimiz her zaman, her ne şartta olursa olsun devam edecek diyen Başkan Sadıkoğlu, haftanın 4 günü Fizik tedavi desteği veren İskele Belediyesi’nin 2 gün de dil ve konuşma terapisti desteği vereceğini açıkladı. 

BAŞKAN SADIKOĞLU, ÖTÜKEN ÖZEL EĞİTİM OKULU’NU ZİYARET ETTİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi tarafından, bölgedeki özel çocuklar düşünülerek İskele bölgesine kazandırılan Ötüken Özel Eğitim Okulu’nu ziyaret etti. 26 Şubat 2021’de eğitim-öğretim hayatına başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Ötüken Özel Eğitim Okulu’nu ziyaretinde Okul Sorumlu Öğretmeni Cansu Akyüce tarafından karşılanan Başkan Sadıkoğlu, okulda görevli diğer öğretmenler Bircan Buse Güllüoğlu, Dervişe Selimoğlu Varol, Simge Hamzaoğulları, İlknur Doğan ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen Teknoloji Tasarım Öğretmeni Cihan İncebel’le de görüşme şansı buldu. Başkan Sadıkoğlu’na Özel Eğitim Okulu ziyaretinde İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi Sorumlusu aynı zamanda KKTC Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takım kaptanı Murat Ekşi de eşlik etti. 

FİZİK TEDAVİ DESTEĞİNDEN SONRA ŞİMDİ DE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ DESTEĞİ! 

20 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra İskele Belediyesi Sağlık Birimi çatısı altında Evde Sağlık Hizmetleri çerçevesinde 7 yıldır çözüm ortağı olan Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Sağlık Kliniği’nde görevli Fizyoterapist tarafından haftada 4 gün, günlük yaşamlarında gerçekleştiremedikleri aktiviteleri daha bağımsız yapabilmeleri için sağlanıyor. Fizik tedavi hizmetiyle ayrıca el beceri ve fonksiyonlarında zorlamalar yaşayan çocuklarda elin daha fonksiyonel kullanımı, bağımsız beslenme, kıyafetlerini çıkartıp giyebilme, oyun oynama, yazı yazma gibi günlük becerilerinde istedikleri seviyeye ulaşmalarına da yardımcı olunuyor. Göreve geldiği ilk günden bu yana en büyük hayalimdi dediği Özel Eğitim Okulu’nu İskele’ye kazandıran İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, okulu ziyaretinde bir de müjde verdi. Başkan Sadıkoğlu, ziyaretinde, özel çocuklara, fizik tedavi hizmetinden sonra haftada iki gün de dil ve konuşma terapisi desteği verileceğini de açıkladı. 

ÖZEL ÇOCUKLARLA ÖZEL BİR GÜN GEÇİREN SADIKOĞLU: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Özel çocuklarla özel bir gün geçiren ve onlarla birebir ilgilenerek sohbet eden Başkan Sadıkoğlu, çocukların da kendisine olan yakın ilgisi karşısında duygulandı. Sorumlu Öğretmen Cansu Akyüce ve diğer öğretmenlerle sohbet eden Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi’nin her ne şartta olursa olsun Ötüken Özel Eğitim Okulu’na desteğinin süreceğini vurguladı. Ötüken Özel Eğitim Okulu’nun kendileri için çok değerli ve özel olduğunu ifade eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, önceleri bir hayal olan ancak yapılan girişimlerin sonuç vermesi ile hayalin gerçekleştiğini ve okulu topluma kazandırdıklarını belirtti. Göreve geldikleri ilk günden bu yana İskele Belediyesi olarak özel gereksinimli çocuklar ve tüm bireylerin yanında olduklarını da ifade etti ve Ötüken Özel Eğitim Okulu’na da destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Ötüken Özel Eğitim Okulu’nda görev alan öğretmenleri, çabaları ve özverilerinden dolayı tebrik de eden Başkan Sadıkoğlu, öğretmenleri aracılığıyla, ailelerine de çocuklarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. 

AKYÜCE: “BAŞKANIMIZ, ÖZEL ÇOCUKLARA VERDİĞİ DESTEĞİ VE DEĞERİ HER ZAMAN BİZE GÖSTERİYOR”

Ötüken Özel Eğitim Okulu sorumlu öğretmeni Cansu Akyüce de Başkan Sadıkoğlu’nun ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Sadıkoğlu’nun ziyareti bizi her zaman çok mutlu ediyor diyen Akyüce, Başkan Sadıkoğlu’na ihtiyaçlarını ve sorunlarını, ziyaret sayesinde yerinde gösterebildiklerinin altını çizdi. Özel gereksinimli çocuklara ve eğitimlerine verdiği değeri bize fazlasıyla gösteriyor diyen Cansu Akyüce, Başkan Sadıkoğlu’na yapmış olduğu tüm katkılar için okulu, öğretmenleri, öğrencileri ve velileri adına teşekkür etti.

Okunma 693 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli