İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 29 Ekim 2022 00:00

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! TÜRKİYE CUMHURİYETİ 99 YAŞINDA

FB IMG 1667061652380

 

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 99 YAŞINDA

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına armağan ettiği, tarihe altın harflerle geçen Cumhuriyet, 99 yaşında. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 29 Ekim 1923’ün 99. yıldönümü KKTC genelinde törenlerle kutlanıyor. Törenlerin yapıldığı İskele’de de gurur ve coşku hakimdi. 7’den 70’e çok sayıda kişinin katıldığı İskele’deki törenler; Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’nda gerçekleşti. 

İSKELE’DEKİ TÖREN ATATÜRK ANITI VE ECEVİT MEYDANI’NDA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 29 Ekim 1923’ün 99. yıldönümü nedeniyle İskele’de gerçekleşen törenler, Atatürk Anıtı ile Ecevit Meydanı’nda yapıldı. Çelenklerin sunulduğu, saygı duruşunun yapıldığı, İstiklal Marşı’nın okunduğu Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından geçilen Ecevit Meydanı’ndaki tören ise İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever’in halkın bayramını kutlamasıyla başladı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun konseri ile devam etti. 

ŞİİRLERLE ‘CUMHURİYET’ ANLATILDI

Ecevit Meydanı’ndaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaları İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ile Bekirpaşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aslı Gülçür yaparken, günü anlatan şiirleri ise ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Çağakan Kırmızı, ‘Cumhuriyet Bayramı’ isimli şiiri Dr. Suat Günsel Devlet Okulu İskele öğrencisi Termis Güneyli, ‘Bugün’ isimli şiiri Ticaret Lisesi Öğrencisi Havin Ceylan, ‘Bu Vatan Kimin’ isimli şiiri Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Asya Bile Oral, ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri ise İskele Evkaf TMK Öğrencisi Süreyya Sadisönmez okudu.  

 

TOROSLU: “TÜRK ORDUSUNUN BULUNDUĞU HER YER VATAN”

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İskele’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada Türk ulusunun tarih boyunca var olma mücadelesi verdiğini anlatarak Türk ordusunun bulunduğu her yerin vatan olduğunu söyledi. 

GÜLÇÜR: “EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİN OLDU”

Günün anlam ve önemini anlatan bir diğer konuşmayı ise Bekirpaşa Lisesi Edebiyta Öğretmeni Aslı Gülçür yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini anlattı, tarihi süreci paylaştı. Gülçür, Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet yönetimini ilan ettiğini anlatarak, böylelikle egemenliğin kayıtsız şartsız ulusun olduğunu vurguladı. 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 99 YAŞINDA

İskele’de Atatürk Anıtı ve Ecevit Meydanı’ndan düzenlenen törenlere, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri İldeniz Elbasan, İsmail Y. Osum, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü, okullar ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.  

DANS GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

İskele Ecevit Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında dans gösterileri de vardı. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun yanı sıra Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin yıldızları Horon Ekibi da hünerlerini sergiledi.

Okunma 834 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli