İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 31 Ekim 2022 00:00

1.BAL FESTİVALİ’NE İLGİ YOĞUN OLDU

312414869 4058118497746015 1376663691155358176 n Large

 

1.BAL FESTİVALİ’NE İLGİ YOĞUN OLDU
İSKELE BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDEKİ FESTİVAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
SADIKOĞLU: “ÜRETEN İNSANLARIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
SADIKOĞLU: “ARI, İNSAN YAŞAMINI SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
TATAR: “BAL, ŞİFA VE BOL ENERJİ KAYNAĞI OLAN BİR ÜRÜNDÜR ”
TÖRE: “BAL ORMANLARININ OLUŞTURULMASI ÇOK ÖNEMLİ”
ATAOĞLU: “TOPÇUKÖY’DE ARICILIK HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”
ÇAVUŞOĞLU: “TOPÇUKÖY’DE 100 YILDAN FAZLA ARICILIK YAPILIYOR”
KASAPOĞLU: “ÜLKENİN BAL İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
OSUM: “BAL İHTİYACININ YÜZDE 25’İ TOPÇUKÖY’DEN KARŞILANIYOR”
GÜN BOYU DEVAM EDEN FESTİVALDE ARI VE ARININ MUCİZEVİ ÜRÜNLERİ HALKLA BULUŞTURULDU
İnsan odaklı projelerinin yanı sıra insan sağlığına verdiği önemle dikkat çeken İskele Belediyesi, festivalleriyle de 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini topluyor. Adanın en köklü festivali İskele Festivali’nin yanında Kültürlerin Kaynaşması Etkinliğiyle de adada büyük ses getiren İskele Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Topçuköy Bal Festivali’yle de halkın takdirini kazanmayı başardı. Dün (30 Ekim) Topçuköy’de düzenlenen festivalde bir kez daha farkındalık oluşturuldu, insan yaşamı için çok büyük değere sahip arı ve arının mucizevi ürünleri halkla buluşturuldu. Saat 10’da başlayıp gün boyu süren festivale, halkın ilgisi de yoğun oldu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, açılıştaki konuşmasında, İskele Belediyesi olarak üreten herkesin yanında olduklarını ifade ederek, böylesi özel ve güzel etkinliği Kıbrıs Türk Halkıyla buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, İskele Belediyesi Topçuköy Bal Festivali'nin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti.
İSKELE BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDEKİ FESTİVAL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Düzenlediği etkinlik ve festivallerle farkındalık oluşturarak 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan İskele Belediyesi bu kez insan yaşamı için çok büyük değere sahip arı ve arının mucizevi ürünlerine dikkat çekti.
Arı ve arının mucizevi ürünleri; bal ve daha birçok ürünün yer aldığı 1. Bal Festivali, İskele Belediyesi’ne bağlı, ülkenin bal ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Topçuköy’de gerçekleşti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ev sahipliğinde, Arıcılar Birliği ve Topçuköylü arıcıların katkıları ile gerçekleşen, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Milletvekilleri, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu, Topçuköy Arıcılar Birliği Başkanı Derviş Osum’un yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı festivalde arıya dair birçok ürünün yanı sıra yöresel lezzetler ve el sanatlarını barındıran stantlar da yer aldı. Çocuklar için etkinliklerin de yer aldığı festivalde halk dansları gösterilerinin yanı sıra Retro Çalgıcıları da konser verdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Topçuköy 1.Bal Festivali’nin açılışında yapılan konuşmalarda arının önemine dikkat çekildi.
SADIKOĞLU: “ÜRETEN İNSANLARIMIZA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”
SADIKOĞLU: “ARI, İNSAN YAŞAMINI SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Arıcılar Birliği ile Topçuköy Arıcılar Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, farkındalık yaratan etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu yıl ilki gerçekleşen Topçuköy Bal Festivali’ne katkı koyanları tebrik eden Başkan Sadıkoğlu, arının insan yaşamı için çok büyük değere sahip olduğunu ifade etti. Festivalle amaçlarının arı ve arının mucizevi ürünlerini halkla buluşturmak olduğunu da belirten Başkan Sadıkoğlu, arıcılıkla uğraşan, bu işe yüreğini koyan herkesi selamladı, ülkenin bal ihtiyacına büyük katkı koyan Topçuköylü arıcıları da ayrıca tebrik etti. İskele Belediyesi olarak üreten herkesi, her kesimi desteklediklerinin de altını çizen Başkan Sadıkoğlu, destek ve katkılarının da artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
TATAR: “BAL, ŞİFA VE BOL ENERJİ KAYNAĞI OLAN BİR ÜRÜNDÜR ”
Festivale katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Carıların dolaştığı bütün bu doğal güzelliklerin korunması gerektiğini belirtti. İskele bölgesinin gelişmekte olan bir yerleşim yeri olduğunu da ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, önemli projelerin hayat bulduğu İskele’de halkın refah içinde yaşamasının öncelikleri olduğuna dikkat çekti. Balın, şifa ve bol enerji kaynağı olan bir ürün olduğunun da altını çizen Cumhurbaşkanı, festivalin hazırlanmasına katkı koyan herkese teşekkür etti
TÖRE: “BAL ORMANLARININ OLUŞTURULMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Yerli yatırımların çoğalması ile gençlerin ülkeye tutunmasının daha da kökleşeceğini ifade ederek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise ‘bu topraklar üzerinde üreterek çoğalmak mecburiyetindeyiz’ dedi. Yerli üretimi ve yatırımı desteklemek için mutlaka cesaret gerektiğini kaydeden Başkan Töre, ülkedeki bal ormanları sayısının artması gerektiğini vurgulayarak, balın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.
ATAOĞLU: “TOPÇUKÖY’DE ARICILIK HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”
Topçuköy’de arıcılık her geçen gün gelişiyor ve büyüyor diyerek bölgede arıcılıkla uğraşanları tebrik eden Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ülkedeki bal ihtiyacını karşılayanlara da teşekkür etti.
ÇAVUŞOĞLU: “TOPÇUKÖY’DE 100 YILDAN FAZLA ARICILIK YAPILIYOR”
Ülkedeki bal ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı aynı zamanda kendi köyü de olan Topçuköy’de 100 yıldan fazladır arıcılık yapıldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da arıcılığa büyük önem verdiğini ifade etti.
KASAPOĞLU: “ÜLKENİN BAL İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Topçuköy 1. Bal Festivali’ne destekleriyle katkıda bulunan Arıcılar Birliği Başkanı Kırata Kasapoğlu da arının önemine dikkat çekti. Ülkenin bal ihtiyacını karşılamak için Dipkarpaz’dan Yeşilırmak’a kadar çalıştıklarını söyledi. Etkinliğin düzenlenmesine katkı yapmaktan, insanlara arıcılığın önemini göstermekten son derece memnun olduğunu ifade eden Kasapoğlu, İskele Belediyesi’ne ve Topçuköy Arıcılar Birliği’ne teşekkürlerini sunu.
OSUM: “BAL İHTİYACININ YÜZDE 25’İ TOPÇUKÖY’DEN KARŞILANIYOR”
Topçuköy Arıcılar Birliği Başkanı Derviş Osum da bir konuşma yaptı. Ülkedeki bal ihtiyacının yüzde 25’inin Topçuköy’den karşılandığını söyledi, bununla da gurur duyduklarını ifade etti. Festivalin düzenlenmesi için kendilerini yüreklendiren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkürlerini de sunan Osum, arı ve arının yaptığı her şeyin, arının dokunduğu her yerin güzelleştiğini belirterek, arının mucizevi bir canlı olduğunun altını çizdi.
GÜN BOYU DEVAM EDEN FESTİVALDE ARI VE ARININ MUCİZEVİ ÜRÜNLERİ HALKLA BULUŞTURULDU
Gün boyu devam eden, arı ve arının mucizevi ürünlerinin halkla buluşturulduğu İskele Belediyesi Topçuköy 1. Bal Festivali, konuşmaların ardından gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu festivale İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği Horon Ekibi de danslarıyla, Retro Çalgıcıları ve Kubilay Aşık da şarkılarıyla renk kattı.
Okunma 697 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli