• KADINLAR ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR! BAŞKAN SADIKOĞLU, İSKELE YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ SADIKOĞLU: “DOĞRU VE GÜZEL OLANIN, ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIZ”
Çarşamba, 09 Kasım 2022 00:00

FB IMG 1668019781030

KADINLAR ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR!

BAŞKAN SADIKOĞLU, İSKELE YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

SADIKOĞLU: “DOĞRU VE GÜZEL OLANIN, ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIZ”

İskele Belediyesi, üreten kadınları yüreklendirmeye, maddi ve manevi destekte bulunmaya devam ediyor. Koronavirüs salgınında dahi aldıkları tedbirlerle çalışmaktan ve üretmekten vazgeçmeyen İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, hayatın normale dönmesiyle birlikte daha çok çalışmaya daha çok üretmeye devam ediyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da canla başla çalışan, öğrendikleri her bir ayrıntıyı ellerinin emeği gözlerinin nuruyla sanata dönüştüren İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

BAŞKAN SADIKOĞLU, İSKELE YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İskele ve civar köylerde yaşayan kadınların, günlük yaşamlarına renk katan, Kıbrıs Kültürünün en önemli parçası el işi sanatını öğrenmelerine olanak tanıyan İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde eğitimler sürüyor. Geçtiğimiz Haziran ayında, el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkararak, 1 yıllık çalışmalarını sergiyle taçlandıran Eğitim Merkezi’nde yaklaşık 25 kişiyle eğitimler Azize Zeynep Yardımcı öncülüğünde devam ediyor.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı Ticaret Lisesi himayelerinde faaliyetlerini sürdüren İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Makromeden, Lefkara İşi’ne Kıbrıs Kültürüne ışık tutan pek çok eser üzerine eğitim alan kadınları ve kadınların ürettiklerini yerinde görmek için merkezi ziyaret eden Başkan Sadıkoğlu, çalışmalar hakkında da merkez sorumlu öğretmeni Azize Zeynep Yardımcı’dan bilgi aldı.

SADIKOĞLU: “DOĞRU VE GÜZEL OLANIN, ÜRETEN HERKESİN YANINDAYIZ”

Üreten ve ürettiklerini satarak aile bütçesine katkıda bulunan kadınları her zaman takdir ettiğini ifade eden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, köy kadın kurslarının önemine dikkat çekti. İskele ve köylerindeki kadınların projelerini desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi olarak her zaman için doğru olanın, güzel olanın ve üreten herkesin yanında olmayı ilke edindiklerini söyledi. İskele Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde, boş vakitlerini değerlendiren tüm kadınları takdir ve tebrik de eden Başkan Sadıkoğlu, tüm katılımcılara başarılar diledi.