İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 10 Kasım 2022 00:00

KATLANARAK ARTAN ÖZLEM VE SEVGİYLE

315129325 4067762676781597 7793619288174006965 n

 

KATLANARAK ARTAN ÖZLEM VE SEVGİYLE
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, İSKELE’DE ANILDI
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 84. yılında, Anavatan Türkiye ile birlikte ülkemizde de törenlerle anıldı. İskele’deki törende de ada genelinde olduğu gibi hüzün hâkimdi. Saatler 09.05’i gösterdiğinde hayat durdu.
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, İSKELE’DE ANILDI
Öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştirdi. İleri görüşlülüğü, barışçıl kimliği ile dünyanın saygısını kazandı. Aradan geçen onca yıla rağmen sevgisi hiçbir zaman azalmadı, her geçen saniye katlanarak arttı.7’den 70’ye herkesin kalbinde taht kurmayı başaran müstesna bir kişilik oldu. O’na olan sevgi ve saygı nesilden nesile devam etti. İskele’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni Atatürk Anıta önünde düzenlendi. Anıta çelenklerin konması ile başlayan törende saatler 09.05’i gösterdiğinde, deyim yerinde ise hayat durdu. Çalınan siren eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu İskele’deki törende, İstiklal Marşı ile eşliğinde bayraklar önce göndere çekildi ardından yarıya indirildi. İskele’deki törenlere İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever, İskele Polis Müdürü Kasım Kuni, İskele Sivil Savunma Bölge Müdürlüğü adına Cemal Betmezoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Eray Göksan ile İsmail Y. Osum, siyasi parti temsilcileri, askeri erkân, dernekler, okullar, öğrenciler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar katıldı.
SOLYALI: “ATATÜRK, TÜRK ULUSU KADAR DÜNYA ULUSLARININ DA SEVGİSİNİ KAZANDI”
Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı İskele Evkaf TMK Tarih Öğretmeni Damla Solyalı yaptı. Kurtarıcımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Devriminin mimarının 84. Ölüm yıl dönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve sevgiyle anıyoruz diyen Solyalı, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Atatürk’ün yaptıklarını bir kez daha anımsamak, O’nu daha iyi anlamak ve anlatmak için buradayız. Tüm yaşamını canından çok sevdiği Türk yurduna ve ulusuna adayan Atatürk, Osmanlı devletinde yıkılışa yaklaşırken Türk toplumunu çöküntüye sürükleyen tarihsel ve sosyal çalkantıların yaşandığı son döneme yetişmiş, kurtuluş çarelerini kesin bir biçimde ortaya koymuş, sonunda kurtuluşu gerçekleştirmiş bir vatan evladıdır.”
Atatürk’ün hayatından da önemli kesitler aktaran Solyalı, Atatürk’ün büyük bir devlet adamı olduğuna vurgu yaptı. Atatürk’ün Türk ulusu kadar dünya uluslarının da sevgi ve saygısını kazandığına dikkat çeken Solyalı, dünyanın yetiştirdiği ender ve barışçıl liderlerden biri olduğunu söyledi.
OKATAN: “ATATÜRK’E OLAN SEVGİMİZ, SAYGIMIZ VE MİNNETİMİZ ARTARAK SONSUZA DEK SÜRECEK”
Atatürk’ü anma töreninde bir diğer günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise KTBK Hava Savunma Üsteğmen Samet Okatan yaptı. Eşsiz lider, asil Tük Milleti’nin yüce Atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 84. Yıldönümünde özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz diyen Sazak, konuşmasının devamında ise Atatürk’ü anlattı. “Türk Silahlık Kuvvetleri mensubu olarak yüreğimizde taşıdığımız vatan ve millet sevgisi barış ve güvenliğin teminatı caydırıcı gücümüz ve üstün disiplin anlayışımızla görevimizin başında ve asil Türk Milletinin hizmetindeyiz. Eşsiz kahraman büyük önder Atatürk’e olan sevgimiz, saygımız ve minnetimiz her geçen gün artarak sonsuza kadar sürecektir. Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Onun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, Ruhunuz şad olsun”
ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTILAR
Atatürk Anıtı önündeki törende Atatürk’ü anlatan şiirler de okundu. Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele öğrencisi Aysu Bayraktar ‘Atatürk’, Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Ali Barani ‘Gazi’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Beyza Zıplar ‘Mustafa Kemaller Tükenmez’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Öznur Gökçe ‘ Bandırma Vapuru’, İskele Evkaf TMK Öğrencisi Sümer Kurukafa ’10 Kasım’ isimli şiirlerini okudular
Okunma 531 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli