İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 11 Kasım 2022 00:00

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

FB IMG 1668185485516

 

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİLER

ORGANLARIYLA 3 CANA HAYAT VEREN ARDA’NIN ADI PARKTA YAŞATILACAK

ARDA OKUR ÇOCUK OYUN PARKI BOĞAZİÇİ KÖYÜ’NDE AÇILDI

SADIKOĞLU: “BAĞIŞLANAN ORGAN, FİLİZLENEN CANDIR”

TÖRE: “HEPİMİZ ORGAN BAĞIŞINA HAZIR OLMALIYIZ”

GÜRÇAĞ: “YASLI AİLEYİ DUYARLI DAVRANIŞINDAN DOLAYI BAĞRIMIZA BASIYORUZ”

ÇIRAKLI: “ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİĞİ İÇİN İSKELE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”

AKŞAHİN: “ARDAMIZ,cKALPLERİMİZDE YAŞIYOR”

Geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ancak organlarıyla 3 cana hayat veren Arda Okur’un adı, bundan böyle, Boğaziçi Köyü’nde yaşatılacak. İskele Belediyesi, Arda’nın adını verdiği Arda Okur Çocuk Oyun Parkı’nın açılışını bugün gerçekleştirdi. Okur Ailesi’nin de müsaadesi alınarak, Arda’nın adına yakışır bir şekilde yenilen parkın girişindeki tabelada da organ bağışına dikkat çekilecek. Açılışta konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Arda’nın çok kıymetli anne ve babasına, en zor kararı vererek Arda’nın organlarını bağışladıkları için şükranlarını sundu. Sadıkoğlu, ‘iyi ki sizin gibi bilinçli, iyi ki sizin gibi duyarlı, iyi ki sizin gibi eli öpülesi insanlar var bu dünyada ve bu dünya sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece daha yaşanabilir olacak’ dedi. 

ARDA OKUR ÇOCUK OYUN PARKI BOĞAZİÇİ KÖYÜ’NDE AÇILDI

Elim bir trafik kazasında, vakitsiz yitirdiğimiz ancak organlarıyla başka hayatlara dokunan, Arda’nın adının verildiği ve yeniden düzenlenen Arda Okur Çocuk Oyun Parkı, bugün (park, Kasım) düzenlenen törenle açıldı. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden 13 yaşındaki Arda’nın adının verildiği parkta Organ Bağışına dikkat çekildi. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ev sahipliğinde Arda’nın anne, babası, ağabeyi ve kız kardeşimin de hazır bulunduğu törene Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, Tarım Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Düriye Deren Oygar, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Mustafa Zurnacılar, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Çıralı, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri İsmail Y. Osum, Eray Göksan, Sefa Kurukafa ve Halil Dericioğlu ile Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin, Boğaziçi Köyü sakinleri ile bazı belde muhtarları ile çok sayıda kişi katıldı. 

ORGANLARIYLA 3 CANA HAYAT VEREN ARDA’NIN ADI PARKTA YAŞATILACAK

Arda Okur’un adının verildiği Çocuk Oyun Parkı’nın girişinde bulunan tabelada Arda Okur’un özgeçmişine yer verildi ve ‘Bağışlanan Organ, Filizlenen Candır’ sözüyle Organ Bağışının önemine dikkat çekildi. Boğaziçi Köyü’nde yer alan parkın açılışı Arda’nın anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende sırasıyla Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Çıralı, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre birer konuşma yaptı. 

TÖRE: “HEPİMİZ ORGAN BAĞIŞINA HAZIR OLMALIYIZ”

Organ bağışının dünyanın birçok yerinde olduğunu ancak KKTC’de organ bağışının sanki büyük bir hataymış gibi bir algı olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Arda Okur’a Allah’tan rahmet, ailesine ise sabır diledi. Töre, konuşmasında şunlara yer verdi: “Hepimiz organ bağışına hazır olmalıyız. Doğarken bile organ bağışında bulunduğumuzu çok rahatlıkla yazabiliriz. Organ Bağışında bulunmak kadar büyük bir sevap olamaz.”

Arda’nın ailesinin de organ bağışında bulunarak çok büyük bir sevap işlediğini ifade eden Töre, Arda’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine de sabır diledi. 

GÜRÇAĞ: “YASLI AİLEYİ DUYARLI DAVRANIŞINDAN DOLAYI BAĞRIMIZA BASIYORUZ”

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ da açılışa katılarak bir konuşma yaptı. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Arda Okur’un ailesinin çok duyarlı bir davranış sergileyerek organ bağışında bulunduklarını söyledi. Derin bir hüzün ve ve duyarlı bir davranışın sergilendiğinin de altını çizen Bakan Gürçağ, devamında şunlara yer verdi: Arda Okur’u ebediyete uğurlarken, Arda Okur’un organlarının hayata tutunma mücadelesi veren 4 insanımıza da yaşama umudu olmuştur. Organlarının bağışlandığı 3 kişi şu anda gayet sağlıklı ve hayatına devam ediyor. 2 böbreği KKTC’de, karaciğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’nde bir hastaya nakledildi. 3 hastamızın da sağlığı gayet iyi. Yaslı aileyi bu duyarlı davranışından dolayı içtenlikle bağrımıza basıyoruz. Ve bu yaşanılandan sonra bir kez daha anlıyoruz ki yapılan bu organ bağışları nice hayatların kurtulmasına vesile olmaktadır.”

Gürçağ konuşmasının sonunda ise aynı duyarlı davranışın herkesin göstermesi gerektiğini ifade etti. İskele Belediyesi’ne de duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Gürçağ, Arda Okur’un isminin yaşatılacağını vurguladı. 

SADIKOĞLU: “BAĞIŞLANAN ORGAN, FİLİZLENEN CANDIR”

Açılışta konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da Arda’nın çok kıymetli anne ve babasına, en zor kararı vererek Arda’nın organlarını bağışladıkları için şükranlarını sundu. Sadıkoğlu, ‘iyi ki sizin gibi bilinçli, iyi ki sizin gibi duyarlı, iyi ki sizin gibi eli öpülesi insanlar var bu dünyada ve bu dünya sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece daha yaşanabilir olacak’ dedi. Başkan Sadıkoğlu konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “Henüz 13 yaşında hayatının baharında, geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan evladımız ARDA OKUR’un adını yaşatmak özellikle bizlerin boynumuzun borcuydu. Bu sebeptendir ki, hiç vakit kaybetmeden, şu an içerisinde bulunduğumuz parka ARDA OKUR’un adını vermek için çok kıymetli ailesiyle yaptığımız görüşme neticesinde rızaları da alınarak köyümüzde bulunan mevcut oyun parkını, ARDA’mıza yakışır bir şekilde yeniden düzenledik, yeniledik. Böylelikle ARDA ismi kaç yıl geçerse geçsin unutulmayacak. Bu park da yalnızca onun adının yaşamasına vesile olacak. Organ Bağışının yeterli düzeyde olmadığı ülkemizde, ORGAN BAĞIŞININ ne kadar önemli olduğunu ARDA ile birlikte hatırladık. Bugün belki de bizlerin bile cesaret edemeyeceği o kararı veren ARDA’mızın çok kıymetli anne ve babasına bu vesileyle hepinizin huzurunda şükranlarımı sunuyorum. Bu dünyada iyi ki sizin gibi bilinçli, iyi ki sizin gibi duyarlı, iyi ki sizin gibi eli öpülesi insanlar var ve bu dünya sizin gibi düşünen insanlar olduğu sürece daha yaşanabilir olacak.

Bağışlanan organ, filizlenen candır. Organ bağışıyla ilgili farkındalık yaratmak hepimizin, tüm insanlığın da görevidir.. Arda’mızın ailesinin aldığı karar da hepimize büyük bir örnektir. Onlar sayesinde bir kez daha organ naklinin ne kadar önemli olduğunun farkına vardık. Onun için de kendilerine ayrıca müteşekkiriz. Okur ailesinin acısına ortak olmak, acılarını bir nebze olsun dindirmek için yenilediğimiz ve Ardamızın adını verdiğimiz ARDA OKUR ÇOCUK OYUN PARKIMIZ, tüm çocuklarımıza armağan olsun. Ardamıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Eminim mekanı cennettir, huzur içinde uyusun.”

ÇIRAKLI: “ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKTİĞİ İÇİN İSKELE BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR EDERİM”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Çıraklı da konuşmasında organ bağışının önemine dikkat çekti. 9-13 Kasım’ın organ nakli haftası olduğunu ifade eden Çıraklı, İskele Belediyesi’ne çok kısa bir sürede bu parkı hayata geçirdiği ve organ bağışına dikkat çektiği için teşekkür etti. Arda’ya Allah’tan rahmet dileyen Çıraklı acılı ailesine de sabır diledi. 

AKŞAHİN: “ARDAMIZ,KALPLERİMİZDE YAŞIYOR”

Ardamızın adının ölümsüzleştirmek için onun adının verildiği parkın çok kıymetli olduğunu söyleyen Boğaziçi Köyü Muhtarı Eniz Akşahin ise konuşmasında Arda’nın kalplerde yaşadığını belirtti. 

Elim bir trafik kazasında, vakitsiz yitirdiğimiz ancak organlarıyla başka hayatlara dokunan, Arda’nın adının verildiği Arda Okur Çocuk Oyun Parkı, yapılan duanın ardından açıldı.

Okunma 480 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli