Çarşamba, 15 Mart 2023 00:00

HAMAMBÖCEĞİ İLE MÜCADELEDE LAVABO ALTI JEL YÖNTEMİ BAŞLADI
İSKELE VE KÖYLERDEKİ MANDIRALAR DA ÜCRETSİZ OLARAK İLAÇLANACAK
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI 14 MART-31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK
İskele Belediyesi, haşerelerle mücadelesini sürdürüyor. 2023 yılı 1. periyot ilaçlama faaliyetlerine dün (14 Mart) başlayan İskele Belediyesi, sinek üreme (larva) alanlarını kontrol altına alırken, hamamböceği ile mücadelede de lavabo altı jel yöntemine başladı. Long Beach bölgesiyle başlayan ve 18 Mart’a kadar bu bölgede devam edecek ilaçlama çalışmaları 20-31 Mart tarihleri arasında İskele ve Bahçeler’de, 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında ise 20 köyde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI 14 MART-31 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA DEVAM EDECEK
İskele Belediyesi 14 Mart- 31 Mayıs tarihleri arasına yaydığı sivrisinek/karasinek ve haşerelerle mücadelesinde 1. etap ilaçlama çalışmalarına başladı. 2,5 ay boyunca İskele ve 21 köyünde ücretsiz olarak gerçekleşecek ilaçlama çalışmaları, sivrisinek/karasinek üreme (larva) alanları, hamamböceği ile mücadele ve mandıraların ilaçlanmasını içeriyor.
SİVRİSİNEK/KARASİNEK ÜREME ALANLARI KONTROL ALTINA ALINIYOR
Yaz mevsimi ve kış mevsimini kapsayan 2 etaplı ilaçlama faaliyetlerinin ilkini 14 Mart’ta Long Beach bölgesini kapsayan alanda başlatan İskele Belediyesi, sivrisinek/karasinek (larva) üreme alanlarını (su göletleri) kontrol altına alıyor, hamamböceği gibi haşerelerin önüne geçmek için de rögarların yanı sıra hane içinde bulunan lavabo (tuvalet-banyo- mutfak v.s.) altlarına da jel yöntemiyle ilaçlama yapıyor. İskele Belediyesi, bu kapsamda 14-18 Mart’ta Long Beach ilaçlama faaliyetlerini sürdürecek.
İSKELE VE 21 KÖYDE SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI MÜCADELE SÜRÜYOR
Vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaşam geçirmelerini amaçlayan İskele Belediyesi, bu kapsamda başlattığı 1. Etap ilaçlama çalışmalarını 31 Mayıs’a kadar sürdürecek. İskele ve Bahçeler’de 20-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek ücretsiz sivrisinek/karasinek üreme (larva) alanları ile rögarlar ve lavabo altı jel yönteminin yanı sıra mandıraların ilaçlama çalışmaları, köylerde de şu tarihlerde gerçekleşecek:
İSKELE VE KÖYLERDE ÜCRETSİZ İLAÇLAMANIN YAPILACAĞI TARİHLER
20-31 Mart: : İskele- Bahçeler (Mandıralar 30-31 Mart)
1-5 Nisan : Ötüken
6-8 Nisan : Boğaz
10-13 Nisan : Boğaztepe
14-16 Nisan : Aygün
17-19 Nisan : Kuzucuk
19-20 Nisan : Ağıllar
24 Nisan : Sınırüstü
25-27 Nisan : Boğaziçi
28-29 Nisan : Altınova
2-3 Mayıs :Ardahan
4-6 Mayıs :Topçuköy
8-9 Mayıs :Yarköy
10-11 Mayıs :Turnalar
12 Mayıs :Kurtuluş
15-16 Mayıs :Ergazi
17-19 Mayıs :Kilitkaya
22-23 Mayıs :Kalecik
24-27 Mayıs :Tuzluca
29-31 Mayıs :Mersinlik ve Kaplıca
TARIM BAKANLIĞI’NDAN RUHSATLI İLAÇLAR İLE YAPILIYOR
Sivrisinek ve hamamböceği gibi haşerelere karşı İskele ve köylerinde yapılacak ilaçlama, insan sağlığı açısından hiçbir zararı olmayan AB Biyosidal direktife onaylı KKTC Tarım Bakanlığı’ndan ruhsatlı ürünler ile yapılıyor. Özellikle yaz mevsiminde baş gösteren sivrisinek, karasinek gibi haşereler ve hamamböceğinin önüne geçmek için önlemlerini aylar öncesinde almaya başlayan İskele Belediyesi, halkın daha rahat bir yaşam sürebilmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor ve sorunu minimuma indirilebilmek için var gücüyle çalışıyor.
İLAÇLAMA HAKKINDA BİLGİ İÇİN BİZİ ARAYIN
İskele ve köylerinde yaşayan vatandaşlar; haşere ile mücadele için yapılan ücretsiz ilaçlama hakkında bilgi almak ve ücretsiz ilaçlamadan faydalanabilmek için İskele Belediyesi’ne 0548 810 11 02 numaralı telefonlardan ulaşabilirler.