İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 13 May 2023 00:00

SİLÜET, İSKELE’DE PERDE DEDİ

FB IMG 1683975995267FB IMG 1683975995267

 

SİLÜET, İSKELE’DE PERDE DEDİ

KADININ EVRİMİNİ ANLATAN OYUN, AYAKTA ALKIŞLANDI

OYUNUN GELİRİ, ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ’NE BAĞIŞLANACAK

KURTULUŞUN KADINLARI 24 MAYIS’TA İSKELE’DE SAHNE ALACAK

Hem yazdı, hem yönetti bununla da kalmadı yazıp, yönettiği oyunda başrolü üstlendi, seyircisiyle buluştu. Kadını ve kadının evrimini anlattığı oyun sahnelendiği her yerde ayakta alkışlandı, 1 yıl içerisinde Türkiye’de 6 ödül kazandı. O ödüllü oyunu bu kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne taşıdı ve İskele’de tiyatro severlerle buluştu. Tiyatro Sanatçısı Tuğba Eskicioğlu dün akşam 6 ödüllü oyunu Silüet ile İskele AKM’de seyirci karşısına çıktı. Çağdan çağa atlayan kadının evrimini ve her kadınla yeniden doğan tarihi anlatan oyun Silüet, İskele’deki izleyicisinden de tam not aldı. İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar ve İBT Oyuncularının yanı sıra İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Orun, Seymen Yılmaz, Zekiye Gece ve Sefa Kurukafa ile İskele Belediyesi Kültür, Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa ve çok sayıda tiyatro severin izlediği oyunun tüm geliri, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak. 

KADININ EVRİMİNİ ANLATAN OYUN, AYAKTA ALKIŞLANDI

İskele Belediye Tiyatrosu’nun organizasyonuyla İskele’de sahnelenen Silüet’i yazan, yöneten ve başrolü üstlenen, tek başına deyim yerindeyse sahnede devleşen Tuğba Eskicioğlu, oyunun bitiminde ayakta alkışlandı. İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar ve Meclis Üyeleri tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edilen Eskicioğlu, İskele’de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve oyunun gelirinin Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

KURTULUŞUN KADINLARI 24 MAYIS’TA İSKELE’DE SAHNE ALACAK

Öte yandan İskele Belediye Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde bu ay içinde sahnelenecek bir diğer oyun ise 

Birgül Yeşiloğlu Güler’in yazdığı, Metin Güler’in yönettiği, tek perdelik biyografik dram, Kurtuluşun Kadınları olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı sebebiyle bu topraklar için mücadele etmiş, canını vermiş bütün “Kuvayi Milliye Kadınları”na “Cumhuriyet Kadınlarına” ithaf edilen oyun İskele AKM’de 24 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00’da perde diyecek.

Okunma 429 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli