İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 10 Kasım 2015 00:00

BÜYÜK DEVLET ADAMI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSKELE’DE ANILDI

5_2.JPG

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. Yıldönümünde İskele’de de anıldı.

 

09.05’TE HAYAT DURDU

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 77. Yıldönümü münasebeti ile Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Protokol sırasına göre Anıta çelenklerinkonulması ile başlayan törende saat 09.05’te sirenlerin çalması ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu İskele’de deyim yerinde ise hayat durdu.  Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı ile bayrakların önce göndere çekilmesi ardından yarıya indirilmesi ile devam etti.

 

MÜFTÜOĞLU: “ATATÜRK SEVGİSİ DOLU OLAN EVLATLARIN, İLKE VE İNKILAPLARINI SONSUZA DEK KORUMAYA YEMİNLİDİRLER”

 

Atatürk Anıtı önündeki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı 28’inci Mekanize Piyade Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndanHava Savunma Üsteğmen Gökçe Müftüoğlu yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün,  yalnızca Türk Ulusunun vatan sevgisine ve özgürlük tutkusuna güvenerek çok zor şartlarda dünyada eşi dahi görülmemiş Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığını hatırlatan Müftüoğlu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi:

 

Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün 72 milyonu aşkın nüfusu, ulaştığı sosyo-ekonomik gücü ve bütün dünyanın saygınlığını kazanan güçlü ordusu ile bölgenin, Avrupa’nın hatta dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiştir. Yüce Atatürk; yurt içi ve dışında bölücülerle işbirliği yapanları gördükçe seni sevmenin, ilke ve inkılaplarına gönülden bağlanmanın, senin fikirlerini kalpten savunmanın önemini daha iyi anlıyoruz Atam. Yüce Atatürk; rahat uyu. Yüreği; vatan, millet ve Atatürk sevgisi dolu olan evlatların, kurduğun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni çağdaş medeniyet seviyesinin üstünde taşımayı 21. Yüzyıla damgasını vurmayı, Türk Halkının güvenliğini ve ekonomik refah seviyesini en üst düzeye çıkarmayı hedef edinmişler. Ayrıca, sınırları şehit kanları ile çizilmiş ve bugün de kanla korunan bu vatanın bütünlüğünü yıllardır bir arada yaşayan ve yaşama kararlılığında olan ulusumuzun birlik ve beraberliğini; çağdaş, modern, demokratik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve kurulmasını esas teşkil eden ilke inkılaplarını sonsuza dek korumaya yeminlidirler. Ruhun şad olsun.”

 

ATATÜRK MOZAİĞİ OLUŞTURULDU

Müftüoğlu’nun konuşmasının ardından “Bir Resim Yap Çocuğum” şiiri eşliğinde Atatürk Mozaiği oluşturan Şehit İlker Karter İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri büyük alkış aldı.

Tören; Şehit İlker Karter İlkokulu’ndan Aysel Kara’nın ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum, Ticaret Lisesi’nden Sümer Er’in ‘Gidiyor’ , Bekirpaşa Lisesi’nden Nilgün Esinçıtak’ın da ‘Sana Borçluyuz’ isimli şiirleri okuması ile son buldu.

Okunma 7083 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli