İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazar, 15 Kasım 2015 00:00

SADIKOĞLU: “15 KASIM DEMEK; ÖZGÜRLÜK DEMEK”

12208823_1911777515713468_4110454878061593328_n.jpg

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanının 32. Yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Kıbrıs Türk varlığının ve egemenliğinin simgesi KKTC sonsuza dek yaşayacak ve bayraklarımız gururla dalgalanacaktır” diyen İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu mesajının devamında şunlara yer verdi:

“Biz Kıbrıs Türk Halkı 15 Kasım 1983 tarihinde, tüm unsurlarıyla işleyen, örnek demokrasilerden birini kurmayı başardık. Nitekim Cumhuriyetimiz bugün 32 yaşında. Savaşı yaşamayan toplumlar, savaşın kirli yüzünü de göremez, hissedemez, tahmin bile yürütemez. Bizim yaşadığımız acıları bir başka toplumların yaşamaması için bugün olduğu gibi yarın da Savaşa Hayır diyoruz. O nedendendir ki, bizler savaşı yaşayan bir toplum olarak O cumhuriyetin kurulmasından önce yaşadığımız acı ve kayıpları bir an olsun unutmadık, unutmayacağız. Zira bizim için 20 Temmuz nasıl BARIŞ demek ise, 15 Kasım da ÖZGÜRLÜK demektir. Bu özgürlüğü de tüm dünyaya haykırdığımız gündür. Cumhuriyetimizin ilanı sırasında ve öncesinde gözünü bile kırpmadan bu topraklar uğruna savaşan kahramanlarımıza ne kadar şükranlarımızı sunsak da az. Tek ve en önemli yapabileceğimiz husus, onların bize emanet ettiği Cumhuriyeti, ilelebet yaşatabilmektir.”Mesajını Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın “Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk çocuklarına. Şimdi bu eser hepimizindir. Dağ Başını Duman Almış Yürüyelim Arkadaşlar'' sözleri ile tamamlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Milli Mücadele’nin liderleri; Dr. Fazıl Küçük ve Osman Örek başta olmak üzere; bu vatan toprağı uğuruna gözünü dahi kırpmadan hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle andı gazilerimize de şükranlarını sundu.

Okunma 6651 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli