• DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI’NDA, İSKELE’DE, ANLAMLI ETKİNLİK
Çarşamba, 25 Kasım 2015 00:00

DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASI’NDA, İSKELE’DE, ANLAMLI ETKİNLİK

12238367 1915684508656102 6178832573131976236 o

Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan, dünya çocuk kitapları haftası İskele’de anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. Pilot okul seçilen İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda ‘yılın en iyi kitaplığı’ yarışması düzenlendi.

JÜRİ ÜYELERİ BİRİNCİYİ SEÇMEKTE ZORLANDI

“YILIN EN İYİ KİTAPLIĞI” ÖDÜLÜ, ŞEHİT İLKER KARTER İLKOKULU
3 MAVİ SINIFI’NIN OLDU

Okuma alışkanlığını ve kitap sevgisini kazandırmak amacı ile düzenlenen yarışmada, tüm sınıflara hazırlanabilmeleri için 1 haftalık süre verildi. İskele Belediyesi Müdür Vekili Tahir Musalar, Belediye Meclis Üyesi İldeniz Elbasan, Emekli Türkçe Öğretmeni Hasan Cafer Akıntuğ, Edebiyat Öğretmeni Sami Yakar ve Emekli Kütüphane Memuru Serda Şöfer’den oluşan jüri üyeleri ise 1 haftalık sürenin ardından değerlendirmede bulundu. Tek tek sınıfları gezen ve birinciyi seçmekte bir hayli zorlanan jüri üyeleri günün sonunda kararını verdi. Tüm kriterlere uyan ve jüri üyelerini etkilemeyi başaran 3 Mavi sınıfı oldu. Sınıf Öğretmeni Sevgen Bahalı liderliğindeki 3 Mavi sınıfı, “yılın en iyi kitaplığı” seçildi.

3 MAVİ SINIFI ÖDÜLÜNÜ İSKELE BELEDİYE BAŞKANI HASAN SADIKOĞLU’NDAN ALDI

Jüri üyeleri tarafından birinci seçilen Şehit İlker Karter İlkokulu 3 Mavi Sınıfı’na ödülünü ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu verdi. “Yılın en iyi kitaplığı” seçilen sınıfı kutlayan Sadıkoğlu, sınıf öğretmeni Sevgen Bahalı ile öğrencilerini tebrik etti. Kitaplığa konulmak üzere çeşitli kitapların yer aldığı paket ve birincilik plaketini sınıf öğretmeni Bahalı’ya taktim eden Sadıkoğlu, öğrencilere de kitap dağıttı.

SADIKOĞLU: “İYİ BİR GELİŞİM İÇİN BOL BOL KİTAP OKUYUN”

Bir hafta boyunca, kitaplıklarını temizleyen, yeni yeni kitapları raflara dizerek en iyi kitaplık ödülünü kazanan öğrencilere hitaben konuşan İskele Belediye Başkanı, öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.