Cumartesi, 12 Aralık 2015 00:00

MEVLANA, İSKELE’DE ANILDI

IMG_5051.JPG

Sevgi ve hoşgörünün temsilcisi, evrensel öğretileriyle tüm dünyada tanınan ve örnek alınan Mevlana Celaleddin-i Rumi İskele’de anıldı. İskele Belediyesi ve Bekirpaşa Lisesi tarafından İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde bu akşam (11 Aralık) saat 19.00’da düzenlenen anma etkinliğine vatandaşlar da ilgi gösterdi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinliğinde Mevlana’nın hayat hikayesi ve Mevlevilik kültürünün Kıbrıs’a geliş hikayesinin anlatıldığı programı Bekirpaşa Lisesi Edebiyat Öğretmeni Dervişe Güneyyeli Kutlu ile Emin Yazıcı birlikte sundu.

Program; Bekirpaşa Lisesi öğrencilerinden oluşan şiir grubunun şiir dinletisi ve dans gösterisi ile başladı. Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî’yi daha iyi anlamak ve tanımak isteyen vatandaşların katıldığı İskele AKM’deki etkinlikte, Yakın Doğu Üniversitesi’nin katkıları ile ülkemize getirilen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları da sahne aldı. Tasavvuf Müziği dinletisi sunan ekibe, Mevlana ile özdeşleşen semazenler de sema gösterisi ile eşlik etti.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri, Bekirpaşa Lisesi Müdürü Hüseyin Cumaoğlu ile çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik yaklaşık 1 saat sürdü. Gecenin sonunda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, geceye katkı koyanlara çiçek takdiminde bulundu.