İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 23 Aralık 2015 00:00

ŞEHİTLERİ ANMA GECESİ YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

12375018 1927640277460525 5620368257153019242 o

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısı ile İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde anma gecesi düzenlendi. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun öncülüğünde İskele Şehit İlker Karter İlkokulu, Bekirpaşa Lisesi ile İskele Ticaret Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinliğe vatandaşların ilgisi bir hayli yoğun oldu.

ŞEHİTLER, İSKELE AKM’DEKİ TÖRENDE ANILDI

İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayan anma gecesi ilk olarak Ulu Önder Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Meclis Üyeleri Sefa Kurukafa, Eray Göksan, okul müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı etkinlik büyük beğeni topladı.

SADIKOĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER MÜCADELESİNİ KAHRAMANCA SÜRDÜRDÜ”

Şehitleri anma gecesinde konuşma yapan isim İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu oldu. Geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sadıkoğlu, 1958’lerden 1974 yılına kadar Kıbrıs’ta yaşayan Türk toplumunun Rumlara karşı şanlı ve gururlu bir mücadele vererek var olma mücadelesini kahramanca sürdürdüğüne dikkat çekti. Konuşmasının sonunda şehitleri rahmet ve şükranla anan İskele Belediye Başkanı, Kıbrıs Türk Mücadelesinin öncü isimlerinden Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ın kaleme aldığı Bayrak şiirinden de alıntı yaptı.

HÜZÜN VE GURUR BİR ARADA YAŞANDI

İskele AKM’deki anma töreninde; Mine Bakkaloğlu eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi Okul Korosu seslendirdikleri Mağusa Limanı ve Yiğidim, aslanım şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatırken, Nilhan Subaşı ve Gülcan Sabırlı öncülüğündeki Şehit İlker Karter İlkokulu İzci Öğrencilerinin sunduğu Şiir Oratoryosu da büyük beğeni topladı. İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Emine Orçan’ın seslendirdi, Sümer Er’in canlandırdığı Mektup isimli şiir ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

“ADA’DA TÜRKLER” İSİMLİ CANLANDIRMA BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Gecede son olarak sahneye çıkan Öğretmenler Türkan Özokutan Şık ve Hacer Tanrıkulu'nun hazırladığı Bekirpaşa Lisesi Öğrencilerinin sahneye koyduğu Ada’da Türkler isimli canlandırma ise geçmişten günümüze yaşananlara ışık tuttu. Gösteri bitiminde öğrenciler dakikalarca alkışlandı.

OKUNAN DUALAR ŞEHİTLERİN RUHLARINA ARMAĞAN EDİLDİ

Şehitleri anma töreni; Dinişleri Başkanlığı İskele temsilcisi Fahrettin Öğdü tarafından okunan dua ve katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile son buldu.

Okunma 4111 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli