İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 23 Aralık 2015 00:00

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

1462582 1927939024097317 8379753259824430605 o

1963 – 1974 yılları arasında vatan toprağı için gözünü bile kırpmadan; kadın, çocuk, genç, yaşlı hayatını kaybeden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.

LARNAKA ŞEHİTLERİ İÇİN İSKELE’DE TÖREN DÜZENLENDİ

Larnaka Sancağı’na bağlı yerleşim birimlerinde, 1963-1974 yılları arasında verilen varoluş mücadelesinde şehit düşenler anıldı.

İskele’de Larnaka Şehitler Anıtı önünde düzenlenen törende, protokol sırasına göre çelenkler konuldu. Saygı duruşu, saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Anıt önünde yer alan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu yaptı.

SADIKOĞLU: “BİR ARADA DEĞİL AMA BİR ADADA İKİ AYRI TOPLUM OLARAK HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ”

Kıbrıs’ta, Enosis’e karşı Türk varlığını yaşatmak için Larnaka bölgesinde verilen mücadeleler sırasında yaşamlarını hiçe sayarak, hayatlarını kaybeden aziz şehitleri anmak için toplandık diyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Rumlar 1963 Noel’in de, Enosisi gerçekleştirmek için harekete geçtiler. Ancak ada genelinde olduğu gibi Larnaka bölgesindeki Türk kardeşlerimiz de, Rumların Enosis hayallerine karşı koyup, kahramanca direnerek mücadele ettiler. Bu mücadeleler sırasında ne yazık ki; Larnaka ve Larnaka’ya bağlı yerleşim birimlerinde toplam 173 soydaşımızı şehit verdik… Birçoğu da yaralanarak gazi oldu. Yaşanan bu acılardan dolayı şunu da vurgulamak isterim ki: “Geçmişini bilmeyen toplumlar, geleceklerine yön veremezler.”

Bir arada değil ama bir adada, iki ayrı toplum olarak huzur içerisinde yaşıyoruz diyen İskele Belediye Başkanı konuşmasının sonunda ise başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ve Toplum Lideri Dr. Fazıl Küçük olmak üzere tüm Mehmetçik ve Mücahit şehitleri rahmet ve minnetle andı gazilere de şükranlarını sundu.

ABDURRAHMANOĞLU: “ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZI KAZANMAK İÇİN DİRENDİK”

TMT Mücahitler Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu da törendeki konuşmasında 23 Aralık tarihinde, Larnaka halkının uzun yıllar Rum ve Yunan ikilisine karşı mücadele ettiğini hatırlattı. Biz yıllarca bu mücadeleyi verirken Larnakalılar olarak birçok şehit ve kayıp verdik diyen Abdurrahmanoğlu, konuşmasının sonunda ise İstiklal Marşı’nı okutmak, ay yıldızlı bayrağın dalgalanması için Anavatan Türkiye’ye kavuşmak için, özgürlük ve bağımsızlığı kazanmak için yılmadan dimdik ayakta kaldıklarını ve direndiklerini söyledi.

ŞİİRLER OKUNDU, DUALAR EDİLDİ

Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Serra Baybarsoğlu’nun ‘Yüzbaşım’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Çiğdem Eren’in ’23 Aralık’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencisi Damla Teber’in ‘Şehit Çocuğunun Deyişi’ isimi şiirleri okudu. Larnaka Şehitler Anıtı önündeki tören Din işleri Dairesi İskele Temsilcisi Fahrettin Öğdü’nün şehitler için okuduğu duaların ardından son buldu.

Törene Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, iskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, iskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ile Zorlu Töre Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Sivil Savunma İskele Bölge Müdürü, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, bölge okullarından öğrenciler ve kurum kuruluş temsilcileri katıldı.

Okunma 4175 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli