Pazartesi, 11 Ocak 2016 00:00

MARİFETLİ ELLER ÖTÜKEN KÖY KADIN KURSU’NDA BULUŞUYOR

12484772 1937923496432203 7597145275354193774 o

İskele’ ye bağlı Ötülen Köyü’nde yer alan Ötüken Köy Kadın Kursu’nun birbirinden marifetli kadınları çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sibel Serpal eğitmenliğindeki yaklaşık 16 kursiyer, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Ürettiği çalışmalar arasında; Koza İşi, Lefkara İşi’nin yanı sıra Lapta İşi ve Kıbrıs’a özgü daha pek çok el emeği göz nuru eserler bulunuyor.

SADIKOĞLU, ÖTÜKEN KÖY KADIN KURSU’NU ZİYARET ETTİ

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da bu sabah (11 Ocak) saatlerinde eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte Ötüke Köy Kadın Kursu’nu ziyaret ederek çalışmalar hakkında eğitmen Sibel Serpal’dan bilgi aldı. Sadıkoğlu çifti; kadınlar tarafından yapılan eserlerle de yakından ilgilendi.

“Emek en yüce değerdir” bilinci ile hareket ettiklerini söyleyen Sadıkoğlu, eserlerin her birinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Köy kadın kurslarının, boş vakitleri değerlendirmenin yanı sıra aile bütçesine de katkılarından bahseden İskele Belediye Başkanı, kendilerinin de bu tür kurslara ellerinden geldiğince destek olmaya çalıştığını ifade etti.

Ötüken Köy Kadın Kursu Eğitmeni Sibel Serpal da, kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.