İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE’DE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101. YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ
Cuma, 18 Mart 2016 00:00

İSKELE’DE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 101. YILDÖNÜMÜ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA TÖREN DÜZENLENDİ

12795118 1972675476290338 2330984642402228393 o

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla İskele ’de tören düzelendi. Sabah saat 10.00’da Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer alan törene İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Hava Savunma Yarbay Saim Tabak, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Eğitim Merkez Komutanı Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, Siyasi Parti temsilcileri, okullar, kurum, kuruluş ve dernek temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

TÖREN; LARNAKA ŞEHİTLER ANITI ÖNÜNDE YER ALDI

İskele’deki tören protokol sırasına göre çelenklerin Larnaka Şehitler Anıtı’na konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, saygı atışının ardından istiklal marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile devam eden törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri 28’inci Mekanize Piyade Tümeni Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Hava Savunma Üsteğmen Gökçe Müftüoğlu yaptı. Tüm şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Müftüoğlu bugünün, bir kahramanlık mücadelesinin sonunda kazanılan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ile vatan ve bağımsızlık uğruna hayatlarını feda ederek şahadet mertebesine ulaşan bütün şehitlerin anıldığı özel bir gün olduğuna dikkat çekti.

MÜFTÜOĞLU: “ÇANAKKALE; DÜŞMANA GÖSTERİLEN SAYGI, HOŞGÖRÜ VE İNSAN SEVGİSİNİN ANITLAŞTIĞI BİR DESTANDIR”

Müftüoğlu konuşmasının devamında da şunlara yer verdi: “Çanakkale bir karış vatan toprağını vermemek için sancağını teslim etmeden alay komutanından son neferine kadar şehit olan 57. Alayın kahramanlık destanıdır. Çanakkale; ‘ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir’ emrini veren eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tük ve dünya tarihine kazandıran, onun dünyaya komutanlık sanatını öğrettiği yer İstiklal Savaşı’nın başlangıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk temel taşıdır. Çanakkale; düşmana gösterilen saygı, hoşgörü ve insan sevgisinin anıtlaştığı bir destandır.”

Müftüoğlu, konuşması ise “kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi unutmamak ve gösterdikleri fedakârlıkla destansı mücadeleleri yeni nesillere aktarmak boynumuzun borcudur” sözleri ile noktaladı.

ÇANAKKALE’YE ÖZEL ŞİİRLER OKUNDU

İskele’ deki tören; Şehit İlker Karter İlkokulu öğrencisi Süleyman Aral Bozkırlı’nın ‘Bir Yolcuya’, Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Mahide Köse’nin ‘Çanakkale Destanı’, İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi İbrahim Belge’nin ‘Yiğidim Şehidim’ isimli şiirlerini okuması ile son buldu.

Okunma 3388 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli