İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 28 Mart 2016 00:00

ANNEM NİÇİN MİYAVLADI’YA İLGİ YOĞUN OLDU

12888700 1981390122085540 5703287688135008168 o

Özden Selenge’nin yazdığı, Sami Yakar’ın yönettiği Annem Niçin Miyavladı isimli oyun, Dünya Tiyatrolar Günü’nde perde dedi. İskele Belediyesi, 7. Kültür ve Sanat Günleri kapsamında İskele Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun, izleyenlerden büyük ilgi gördü. İskele Belediye Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan yıllara meydan okuyan ‘Annem Niçin Miyavladı’ İskele Atatürk Kültür Merkezi’ni dolduran tiyatro severlerden de tam not almayı başardı.

TİYATRO SEVERLER, SALONU DOLDURDU

İskele Belediyesi’nin 4 Mart’ta başlayan 7. Kültür ve Sanat Günleri dün akşam (27 Mart) İskele AKM’de Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelenen Özden Selenge’nin yazdığı, Sami Yakar’ın yönettiği ‘Annem Niçin Miyavladı’ oyunu ile devam etti. Kıbrıs Edebiyatının mihenk taşlarından olan oyunu izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, eşi Ayşe Sadıkoğlu, kızları Radiye ve Aliye, Meclis Üyeleri; Mahmut Yılmazoğulları, Sefa Kurukafa, Seymen Yılmaz, Zekiye Gece, Eray Göksan, Belediye Müdür Vekili Tahir Musalar ve eşinin yanı sıra tiyatro severler vardı. Salonda yer bulamayanların koridorlarda izlemek zorunda kaldığı oyunda, ‘Hayriye Kadın’a Ceren Boyacı, ‘Emine’ye Arzu Akejder, ‘Çoban Şaban’a Murat Sirhan, ‘Öğretmen’e Yaşar Kansu ve ‘Muhtar’a Burkay M. Uzun can verdi. Kostüm-dekor-makyajı Hanife Demir, suflörlüğü Muhterem Hocaoğulları, ses-ışık-efekti Bilal Dericioğlu, afiş, broşür ve tasarımı ise Ebru Kırmızı yaptı.

‘ANNEM NİÇİN MİYAVLADI’ YILLARA MEYDAN OKUYOR

Yaklaşık 1,5 saat süren oyun; bir Kıbrıs köyünde yaşayan Hayriye Kadının, evde kalmış üstelik yaşı da geçkin kızı Emine’yi köye gelen genç öğretmene vermek için yaptığı planlar üzerine kurulu. Kıbrıs Edebiyatının mihenk taşlarından olan oyun sahnede kaldığı süre zarfında, izleyenleri gülmekten kırıp geçirdi.

BELEDİYE PERSONELİ DE İLK DENEYİMİNİ YAŞADI

‘Annem Niçin Miyavladı’ oyunu ile ilk deneyimini başarı ile gerçekleştiren İskele Belediye Tiyatrosu’nda, İskele Belediyesi’nden de 2 personel sahne aldı. Tiyatro sahnesindeki ilk deneyimlerini başarı ile tamamlayan İskele Belediyesi Zabıta görevlisi Bilal Dericioğlu ile Kültür, sanat görevlisi Ebru Kırmızı aynı zamanda oyunun Ses-Işık-effekt ve afiş broşür tasarımını da üstlendiler.

BAŞKAN SADIKOĞLU, OYUNCULARA KATILIM BELGELERİNİ VERDİ

Özden Selenge’nin yazdığı, Sami Yakar’ın yönettiği Annem Niçin Miyavladı isimli oyunun bitiminde ise, İskele AKM’de alkışlar bir an olsun durmadı. Gecenin sonunda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Yönetmen Sami Yakar ile oyunculara tek tek katılım belgelerini verdi, böylesi güzel bir oyuna Belediye Tiyatrosu çatısı altında bir kez daha can verdikleri için teşekkür etti.

7. KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

İskele Belediyesi 7. Kültür ve Sanat Günleri, yarın (29 Mart Salı) günü sahnelenecek olan ‘Acemi Balık Nunu Okul Yolunda’ isimli çocuk oyunu ise devam edecek. Mağusa Kültür Derneği Çocuk Tiyatrosu’nun sahne alacağı oyun yarın sabah saat 09.30’da İskele AKM’de. Katılımın ücretsiz olduğu etkinliğine çocuklar başta olmak üzere herkes davetlidir.

Okunma 4042 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli