İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 29 Nisan 2016 00:00

MİKROFONSUZ KONSER DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDILAR

13087107 2001255576765661 3959276458641077560 o

Kıbrıs Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun dün (28 Nisan) akşam İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde verdiği Akustik Bahar Konseri büyük beğeni topladı. Yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda Şef Aytaç Çağın önderliğindeki sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandılar. Konserde elektronik aletin yanı sıra mikrofon dahi kullanılmadı.

KSD’NİN İSKELE’DEKİ KONSERİ DİNLEYENLERİ MEST ETTİ

Sanat Müziği severler dün akşam İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde buluştu. Kıbrıs Sanat Derneği Başkanı aynı zaman da konserin de şefliğini yapan Aytaç Çağın ve ekibi seslendirdikleri Hicazkâr, Kürdi, Acem Kürdi, Hüseyni gibi pek çok makama ait hafızalara kazınan Türk Sanat Müziği şarkıları ile kendilerini dinlemeye gelenleri mest ettiler.

KONSERİ İZLEMEYE GELENLER ARASINDA YABANCILAR DA VARDI

Kemanda Halit Özergin ve Hüseyin Özdirenli, viyolada İlker Kaptanoğlu, udda Mehmet M. Gürçimen ve Hüseyin Menteşoğlu, neyzende Mustafa Küçük, klarnette Derviş Özergin, akordeonda Birsen Tamer, kudümde Şerife Çağın ve darbukada Erdal Ilıcan’ın yer aldığı Türk Sanat Müziği Korosu’nun konserini izlemeye gelenler arasında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, Udi Sanatçı Ulus Yeşilada ve vatandaşların yanı sıra yaşamını İskele’de sürdüren yabancılar da vardı.

AYTAÇ ÇAĞIN: AMACIMIZ, ÖLÜMSÜZ ESERLERİ YAŞAMAK

Konserin sonunda kendilerine kucak açan ev sahibi İskele Belediyesi’ne ve Başkan Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür eden KSD Başkanı Aytaç Çağın, koronun ana amacı hakkında da kısa bir bilgi verdi. Faaliyetlerine 7 yıl önce başlayan Türk Sanat Müziği Korosu’nun ana amacının halka Türk müziğini sevdirmek, ölümsüz eserleri yaşamak ve koro ise saz elemanlarını topluma kazandırma olduğunu söyledi.

SAHNEYE ÇIKAN SADIKOĞLU EKİBİ ALKIŞMAYA DEVAM ETTİ

Konseri baştan sonra izleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da sahneye çıkarak, Aytaç Çağın önderliğindeki koroyu alkışlamaya devam etti. Böylesi güzel bir konsere ev sahipliği yaptıkları için büyük mutluluk ve gurur duyduklarını söyleyen Başkan Sadıkoğlu, kapılarının her zaman Kıbrıs Sanat Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’na açık olduğunu ifade etti. İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu daha sonra KSD Başkanı Aytaç Çağın’a çiçek taktim etti.

Okunma 4137 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli