İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Çarşamba, 03 Temmuz 2019 00:00

LARNAKALILAR, NOSTALJİ KOKAN GECEDE BULUŞTULAR

65636065 2915198865371323 2520342141356474368 o

Telsim’in iletişim desteği verdiği 51. Geleneksel İskele Festivali, Larnakalılar Gecesi ile devam etti. Bu yıl 11.’si düzenlenen gecede katılımcılara bir kez daha nostalji yaşatıldı. Larnakalılar’a özgü nohutlu pilav ve Acuva tatlısının dağıtıldığı gecede rahmetli Rezvan Kurşuniler de unutulmadı. Larnaka Türk Belediye Başkanları ve İskele Belediyesi’nin eski başkanlarının da anıldığı gecede İbrahim Kurşuniler, Mehmet Uluel ve Hasan Uluel de konser verdi. Gecenin sunuculuğunu ise yine Larnakalı olan Hüseyin Kıral yaptı.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATILDI 
İskele Belediyesi ve Larnakalılar Derneği’nin organizasyonunda Larnaka Türk Kadınlar Birliği’nin de desteğiyle gerçekleşen Larnakalılar Gecesi, İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Milletvekili Yasemin Öztürk, Larnakalılar Derneği Başkanı Serdar Saydam, Onursal Başkanı Göksel Saydam, İskele Şube Sorumlusu Mustafa Bayramoğlu, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri ve Müdür Vekilinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Yaklaşık 2 saat süren gecede katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatıldı.

SADIKOĞLU: “LARNAKALILAR GECESİ, ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu gecede yaptığı konuşmada yıllar önce Larnaka’da panayır olarak başlayan, İskele’deyse festivale dönüşen, Festivaller festivali İskele Festivali’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Larnakalılar Gecesinin bu yıl 11.sinin gerçekleştirildiğini hatırlattı. Festivaller Festivali İskele Festivali bünyesinde gerçekleşen Larnakalılar Gecesi’nin Larnakalılar açısından önemli bir yere sahip olduğunu da söyleyen Sadıkoğlu, Larnakalılar Gecesinin düzenlenmesine katkı koyan herkese şükranlarını sunarken, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.

SAYDAM: “KAYIP OTOBÜS PARKI VE ANITI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR” 
Larnakalılar Derneği Başkanı Serdar Saydam ise konuşmasında birlik ve beraberliği sağlamak için 2008 yılında kurdukları Larnakalılar Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Larnaka eski milletvekili, Rahmetli Dr. Orhan Müderrisoğlu isminin, İskele Sağlık Ocağına verilmesi için bir girişim başlattıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı ve hükümetle görüştüklerini söyleyen Saydam, bu günlerde sonuç çıkmasını beklediklerini ifade etti. Saydam konuşmasında Kayıp Otobüs Parkı ve Anıtı yapmak için çalışmaların da sürdüğünü hatırlattı.

ANI PLAKETLERİ VERİLDİ 
Konuşmaların ardından 1958 – 69 yılları arasında Larnaka Türk Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Nizam, Dr Sadi Hilmi ve Faik Genç ile 1975- 2014 yılları arasında İskele Belediye Başkanlığı yapan Haluk Garan, Temel Zeki ve Halil İbrahim Orun’a anı plaketleri takdim edildi. Nizam, Hilmi, Genç, Garan ve Zeki’nin anı plaketleri hayatta olmadıkları için ailelerine verildi. Halil İbrahim Orun ise geceye katılarak aldığı anı plaketinden ötürü herkese teşekkürlerini sundu.

“BOZKURT: VEFA ÇOK ÖNEMLİ BİR DUYGU”
Gecede Larnaka Kazası Köy Muhtarları; Osman Civisilli, Rüstem İbrahim, Yusuf Ziya İlerici, Emir Hilmi Öztemiz, Hasan Öncül ve Hüseyin Bozkurt’a da plaket takdim edildi. Rahmetli Hüseyin Bozkurt’un oğlu İsmail Bozkurt ise tüm muhtarlar adına konuştu. Vefa çok önemli bir duygu diyen Bozkurt, vefayı kaybedenler çok şey kaybedeceğine dikkat çekti. Bozkurt, Larnakalılar Derneği’nin vefa örneği göstermesinin kendisini çok duygulandırdığını da sözlerine ekledi.

BERKEL: “SÜPER LİGDE OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUM” 
11. Larnakalılar Gecesi’nde sahneye Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü futbolcuları ve yönetimi de davet edildi. Kulüp Başkanı Rifat Berkel, bu yıl talihsizlikler yaşadıklarını ancak önümüzdeki yıl süper ligde olacaklarının sözünü verdi. Taraftarın manevi desteğine ihtiyacımız var diyen Berkel, kulüplerine yapmış olduğu destekten dolayı da İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na plaket takdim etti.

ALKIŞLAR İSKELELİ MÜZİSYENLER İÇİN
İskele’nin yöresel lezzetlerinden olan Nohutlu pilav ve acuva tatlısının ikram edildiği gecede, İskeleli sanatçılar; Hasan Uluel, Mehmet Uluel ve İbrahim Kurşuniler’in seslendirdiği şarkılar büyük alkış aldı.

 
Okunma 2044 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli