İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 04 May 2023 00:00

SİNEKLERE KARŞI MÜCADELEMİZ YAZ-KIŞ DEVAM EDİYOR

FB IMG 1683222546982

 

SİNEKLERE KARŞI MÜCADELEMİZ YAZ-KIŞ DEVAM EDİYOR

İSKELE BELEDİYESİ, İLK ETAP ULV (HAVADAN) İLAÇLAMA YÖNTEMİNE BAŞLADI

İLAÇLAMA, İSKELE VE 21 KÖYÜNDE BELİRLİ GÜNLERDE YAPILIYOR

İskele Belediyesi’nin İskele ve 21 köyünde haşerelerle mücadelesi sürüyor. 2023 yılı 1. periyot ilaçlama faaliyetleri ile çalışmaların sürdüğü İskele ve köylerinde 14 Mart’ta başlayan ve 31 Mayıs’ta son bulması planlanan çalışmalar kapsamında sinek üreme (larva) alanlarını kontrol altına alıyor, hamamböceği ile mücadelede de lavabo altı jel yöntemi kullanılıyor. İskele Belediyesi, 2 Mayıs itibariyle de İskele ve 21 köyünde karasinek ve sivrisinekle mücadelesine ULV(Havadan) İlaçlama yönetimiyle başladı. İskele ve 21 köyünde sabah ve akşam olmak üzere belirli günlerde yapılacak havadan ilaçlama ile halkın sorunsuz bir mevsim geçirmesi hedefleniyor. 

İSKELE BELEDİYESİ, İLK ETAP ULV (HAVADAN) İLAÇLAMA YÖNTEMİNE BAŞLADI

İskele Belediyesi, İskele ve köylerinde; her yıl belirli periyotlarla yaptığı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Açık alanlarda larva mücadelesinin yanı sıra sahipsiz olduğunu tespit ettiği tüm havuzlarla, su birikintisi olan yerlere de müdahale eden, rögarları ilaçlayarak sinek üreme alanlarını kontrol altına alan, hanelerde lavabo altı jel yöntemiyle hamamböceği ile mücadele eden İskele Belediyesi, 2 Mayıs Salı günü itibariyle de İskele ve 21 köyünde karasinek ve sivrisinekle mücadelesine başladı. ULV(Havadan) İlaçlama yönetimini uygulayan Birim, ilaçlama işlemini İskele ve 21 köyünde belirli günlerde yapacak. 

 

İLAÇLAMA, İSKELE VE 21 KÖYDE BELİRLİ GÜNLERDE YAPILACAK

HAVA DURUMUNA BAĞLI OLARAK SABAH VE AKŞAM SAATLERİNDE YAPILACAK

İskele Belediyesi, İskele ve 21 köyünde, haşere ve sivrisinek ile mücadelesini sürdürüyor. 

2 Mayıs itibari ile Ardahan ve Topçuköy’de başlayan ilaçlama, tüm köylerde belirli günlerde devam edecek. Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren sivrisinek ile mücadeledesine 

Hava durumuna bağlı olarak sabah ve akşam saatlerinde ULV (havadan araç üstü) ilaçlama yöntemini kullanan İskele Belediyesi yine Dünya Sağlık Örgütünün kriterlerini göz önünde bulundurarak ağır kimyasal ilaçlar yerine bitkisel ilaçları kullanıyor. Özellikle yaz mevsiminde baş gösteren sivrisinek, karasinek gibi haşerelerin önüne geçmek için önlemlerini alan İskele Belediyesi, halkın daha rahat bir yaşam sürebilmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor ve sorunu minimuma indirilebilmek için var gücüyle çalışıyor.

BÖLGELERE GÖRE ULV (HAVADAN) İLAÇLAMANIN GÜNLERİ

PAZARTESİ: KALECİK, ERGAZİ, KURTULUŞ, TURNALAR, YARKÖY 

SALI: CİVİSİL, LONG BEACH, İSKELE, KAPLICA, MERSİNLİK, KİLİTKAYA, TUZLUCA

ÇARŞAMBA TOPÇUKÖY, ARDAHAN, SANAYİ BÖLGESİ, BOĞAZİÇİ

PERŞEMBE: ALTINOVA, AĞILLAR, BOĞAZ, BOĞAZTEPE

CUMA: ÖTÜKEN, KUZUCUK, AYGÜN, SINIRÜSTÜ

Okunma 395 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli