İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Pazartesi, 30 Ekim 2023 00:00

BAYRAĞIMIZI GURURLA DALGALANDIRIYORUZ

398021403 736690348498281 3518739695667930790 n

 

BAYRAĞIMIZI GURURLA DALGALANDIRIYORUZ
İSKELE BELEDİYESİ YILDIZLAR HALK DANSLARI TOPLULUĞU, UÇHİSAR VE ANKARA’DAYDI
FESTİVALLERE KATILAN TOPLULUK, İZLEYENLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI
İskele Belediyesi bünyesinde çalışmalarını titizlikle sürdüren İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, ülke bayrağımızı katıldığı her bir etkinlikte gururla dalgalandırıyor, uluslararası arenada, ülke tanıtımına ciddi katkılar sağlayamaya devam ediyor. Katıldığı uluslararası festivallerde özelde İskele’yi, genelde KKTC’yi temsil eden topluluğumuzun bir parçası olan Yıldızlar Halk Dansları Topluluğumuz bu kez Anavatan Tükiye Cumhuriyeti’ndeydi. İskele Belediyesi’nin kardeş şehri Uçhisar’da düzenlenen KKTC günlerine katılan topluluğumuz, Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde düzenlenen Sakarya Zaferi 102. Yıl kutlama etkinliklerine de katılarak, gösterileri ile izleyenlerden tam not almayı başardılar.
İSKELE BELEDİYESİ YILDIZLAR HALK DANSLARI TOPLULUĞU’NUN İLK DURAĞI UÇHİSAR’DI
İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ilk olarak 6-7 Eylül tarihlerinde kardeş belediyemiz Uçhisar’da düzenlenen KKTC günlerinde sahne aldı. Sahne performanslarıyla izleyenlerden tam not almayı başaran ekip, ayakta alkışlandı. İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni aynı zamanda İskele Belediyesi Kültür&Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı olan Özlem Kadirağa öncülüğündeki ekip, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü tarafından makamında ağırlandı. Ekibe, İskele Belediyesi’ni temsilen etkinliğe katlan Ahmet Orun, Mürsel Altuntaş ve Seymen Yılmaz da eşlik etti.
UÇHİSAR KALESİ’NDE İSKELE VE KKTC TANITILACAK
İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni aynı zamanda İskele Belediyesi Kültür&Sanat ve Dış ilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, Uçhisar’da önemli görüşmeler de gerçekleştirdi. Kardeş belediyemiz olan Uçhisar Belediyesi, Uçhisar Kalesi’ndeki tarihi bir odayı İskele ve KKTC’nin tanıtımı için İskele Belediyesi’nin kullanımına verdi.
İSKELE BELEDİYESİ YILDIZLAR HALK DANSLARI TOPLULUĞU, POLATLI’DA DA TAKTİR GÖRDÜ
İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, 8-9-10 Eylül tarihleri arasında da Ankara Polatlı Belediyesi Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katıldı. Festival kapsamında düzenlenen Sakarya Zaferi 102. kutlama etkinliklerine katılan ekip, festival boyunca sergilediği disiplinli hareketleri ve başarılı gösterileri ile Polatlı Halkının, yabancı grupların ve IOFF(Internatıonal Folklor Festivals Organization) yetkililerinin büyük beğenisini kazandı.
KIBRIS KÜLTÜRÜNÜ TANITMA FIRSATI BULDULAR
Uçhisar’da olduğu gibi Ankara Polatlı’daki festivale de eğitmen Gülgün Dargın ile birlikte katılan Topluluk Yönetmeni Özlem Kadirağa, festivale katılan diğer ekiplere de Kıbrıs Kültürünü tanıtma fırsatı buldular. Kadirağa ayrıca Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile Polatlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Barkı Yıldırım’ı makamında ziyaret etme fırsatı da buldu.
ATA’NIN HUZURUNA ÇIKTILAR
İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, festival için gittikleri Polatlı’dan Ankara’ya dönüşte, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahının yer aldığı Anitkabir’i de ziyaret ettiler. Topluluk Yönetmeni Kadirağa, Atatürk’ün ‘ ulusal oyunlarımızı öğrenmek bir şeref, öğretmek ise kutsallık kazandırmaktır’ sözünden hareketle bu ziyarette duygulu anlar yaşadıklarını ifade etti, Anıtkabir’den mutlu ve gururlu ayrıldıklarını söyledi.
Kadirağa ayrıca KKTC’yi ve İskele’yi Anavatan’da birçok yabancı ülkeye tanıtmanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Özlem Kadirağa kendilerine her şartta inanan ve her zaman maddi ve manevi yanlarında olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na ve İskele Belediyesi Meclis Üyeleri’ne, topluluğa sponsor olan tüm işletmelere teşekkürlerini sundu.
Okunma 292 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli