İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cuma, 10 Kasım 2023 00:00

HER GÜN DAHA DA BÜYÜYEN SEVGİYLE

ata 1 Large

 

HER GÜN DAHA DA BÜYÜYEN SEVGİYLE
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletin kaderini değil, tüm dünyadaki dengeleri de değiştiren büyük devlet adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85. yılında, ada genelinde olduğu gibi İskele’de saatler 09.05’te törenle anıldı. Her gün daha da büyüyen sevgiyle, şükranla ve minnetle anılan Atatürk için İskele’deki tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
İSKELE’DE 09.05’TE HAYAT DURDU
İleri görüşlülüğü, barışçıl kimliği ile yalnızca Türk Ulusunun değil, dünyanın da saygısını kazandı. Aradan geçen onca yıla rağmen sevgisi hiçbir zaman azalmadı, her geçen gün katlanarak arttı. 7’den 70’ye herkesin kalbinde taht kurmayı başaran müstesna bir kişilik oldu. O’na olan sevgi ve saygı nesilden nesile devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Devlet Adamı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 85. yılında, Anavatan Türkiye ile birlikte ülkemizde de törenlerle anılıyor. İskele’deki törende de ada genelinde olduğu gibi hüzün hâkimdi. Saatler
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, İSKELE’DE ANILDI
İskele’de, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma töreni Atatürk Anıta önünde düzenlendi. Anıta çelenklerin konması ile başlayan tören, çalınan 2 dakikalık siren eşlinde saatler 09.05’i gösterdiğinde, deyim yerindeyse İskele’de de hayat durdu. İskele’deki törende, İstiklal Marşı ile eşliğinde bayraklar önce göndere çekildi ardından yarıya indirildi. İskele’deki törene İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, GKK adına Piyade Binbaşı Hüseyin Yayık, KTBK adına Personel Albay Atakan Atasever, İskele Polis Müdürü Erdal Şanlıdağ, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı İskele Bölge Müdürü Cemal Betmezoğlu, siyasi parti temsilcileri, dernekler, askeri erkân kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullar ve öğrenciler katıldı.
DAVULCUOĞLU: “ATATÜRK, BİZLERE EMANET ETTİĞİ LAİK DÜZEN VE CUMHURİYET REJİMİYLE HALA ARAMIZDA”
Günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ise İskele Evkaf TMK Tarih Öğretmeni Ayşe Şenyiğit Davulcuoğlu ile KTBK adına Hava Savunma Teğmen Tugay Avcı yaptı. 85 yıl önce aramızdan bedeni ayrılmış olsa da bugün fikirleriyle, yaptıklarıyla ve bizlere emanet ettiği laik düzen ve Cumhuriyet rejimiyle hala daha aramızda diyerek konuşmasına başlayan İskele Evkaf TMK Tarih Öğretmeni Ayşe Şenyiğit Davulcuoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün savaşlardaki başarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, güvenirlik, barış ve insan severlik değerleriyle evrensel bir kişilik olduğunu vurguladı. ‘10 Kasımlar milletçe tuttuğumuz yasa rağmen Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak, taklit edileceği günler olmalıdır’ diyen Davulcuoğlu, konuşmasını ise Ulu Önder Mustafa Kemal’i gurur, özlem ve saygıyla andı.
AVCI: “SEVGİMİZ, HER GEÇEN GÜN ARTARAK SONSUZA DEK SÜRECEK”
Atatürk Anıtı önündeki törende günün anlam ve önemini belirten bir diğer konuşmayı ise KTBK adına Hava Savunma Teğmen Tugay Avcı yaptı. Eşsiz lider, asil Tük Milleti’nin yüce Atası, ordumuzun ebedi başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 85. Yıldönümünde özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz diyen Avcı, konuşmasının devamında ise Atatürk’ü anlattı.
Kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız diyen Avcı, 'Onun aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz, ruhunuz şad olsun' dedi.
ŞİİRLERLE ATATÜRK’Ü ANLATTILAR
Atatürk Anıtı önündeki törende Atatürk’ü anlatan şiirler de okundu. İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı öğrencileri Vefanaz Güney ile Masal Çakırlı ‘Atatürk’ün Çiçekleri’, İskele Maarif Anaokulu öğrencileri, öğretmenlerinin çaldığı akordiyon eşliğinde şiir dinletisi sunarken, Dr. Suat Günsel Devlet İlkokulu İskele öğrencileri Mira Nur Kırmızıyüz, Beril Su Çelik ile Rüzgar İlhan Kuş, ‘Ata’m’, Şehit İlker Karter İlkokulu Öğrencisi Fatma Ay ‘Atatürk’, Bekirpaşa Lisesi Öğrencileri Gülse Şerekioğlu ile Eser Çalıkuşu ‘ Sen Mustafa Kemal’sin’ isimli şiirlerini, İskele Evkaf TMK Öğrencileri Kemal Uğur Ak ile Nisanur Şık ‘ Atatürk’ten Özdeyişler’ , İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Soner Ayağ ile ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu
Okunma 192 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli