İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Cumartesi, 11 Kasım 2023 00:00

TOPÇUKÖY, BAL TADINDA FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

401258289 744996971000952 4584235399811645901 n

 

TOPÇUKÖY, BAL TADINDA FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
GÜN BOYU GERÇEKLEŞEN FESTİVALDE 7’DEN 70’E HERKES ÇOK EĞLENDİ
SADIKOĞLU: “BÖLGE ARICILIĞININ GELİŞMESİ İÇİN PROJE GELİŞTİRECEĞİZ”
İskele Belediyesi’ne bağlı, arıcılığın 133 yıllık yapıldığı ve ülkenin bal ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Topçuköy, dün (11 Kasım) bal tadında bir festivale ev sahipliği yaptı. 7’den 70’e herkesin çok eğlendiği İskele Belediyesi Topçuköy 2. Bal Festivali’ne gelen binlerce kişi, hem doğal balın hem de arının mucizevi ürünlerinin tadına bakma fırsatu buldu hem birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı stantlardan alışveriş yapma imkanı yakaladı. Gün boyu süren festivalde sahne alan Retro Çalgıcıları
Çağdaş Aydaş, Yahya, Grup Traffic ve Grup Otantik, festival alanına gelen misafirlerin kulakların pasını silerek unutulmaz bir gün yaşattı.
GÜN BOYU GERÇEKLEŞEN FESTİVALDE 7’DEN 70’E HERKES ÇOK EĞLENDİ
İskele Belediyesi, Topçuköylü Arıcılar’in katkıları Kuzey Kıbrıs Arıcılar Birliği’nin de desteğiyle dün (11 Kasım Cumartesi) Topçuköy 2. Bal Festivalini gerçekleştirdi.
Ülkenin bal ihtiyacının yüzde 25’inin karşılandığı Topçuköy’de, saat 10’da festival alanındaki buhurdanlığın yakılmasıyla başlayan festivalde arı ve arının mucizevi ürünleri tanıtıldı, farkındalık yaratıldı.
SADIKOĞLU: “BÖLGE ARICILIĞININ GELİŞMESİ İÇİN PROJE GELİŞTİRECEĞİZ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu festivalin açılışındaki konuşmasında, farkındalık yaratmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bal üretiminde çok uzun bir geçmişi olan Topçuköylü gençlerin bal üretimine göstermiş olduğu ilgi ve çaba sayesinde ülkenin bal ihtiyacının %25’ini karşılar duruma geldiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Personeline, Topçuköy Muhtarı Yusuf Hacıoğlu’na, şu an dernek kurma çabaları içerisinde olan Topçuköylü İsmail Balcı, Arkın Ali Fakiroğlu, Mehmet Balcı, Eren Erdelhan, Derviş Osum ve Ahmet Osum’a, Kıbrıs Türk Arıcılar Birliğine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
İskele Belediyesi olarak her zaman üretenin yanında olmaya devam edeceklerini de vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, önümüzdeki günlerde bölge arıcılığının daha da çoğalabilmesi için proje geliştireceklerinin müjdesini de verdi.
TOPÇUKÖY, BAL TADINDA FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi’nin de gösteri sunduğu festivalde gün boyunca yerli şarkıcılar da sahne aldı. Gece geç saatlere kadar süren festivalde Retro Çalgıcıları, Çağdaş Aydaş, Yahya, Grup Traffic ve Grup Otantik, festival alanına gelen misafirlerin kulakların pasını silerek unutulmaz bir gün yaşattı.
Topçuköy’de saat 10.00’da başlayan ve gün boyu devam eden festivalde çocuklar için de çocuk oyun alanı kuruldu. Lezzetli yemeklerin, çeşitli el işlerinin ve tamamen doğal ürünlerin bulunduğu çok sayıdaki stantta arı ve arının yaptığı mucizevi ürünler de halkla buluşturuldu.
Okunma 248 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli