İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • YILSONU DENETİMLERİ SIKLAŞTI İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİ,
Salı, 12 Aralık 2023 00:00

YILSONU DENETİMLERİ SIKLAŞTI İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİ,

FB IMG 1702375718589

 

YILSONU DENETİMLERİ SIKLAŞTI

İSKELE BELEDİYESİ ZABITA BİRİMİ, HALK SAĞLIĞINDAN HAREKETLE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

SADIKOĞLU: “İŞLETMELER YASALARA UYMALI, VATANDAŞLAR DA DENETİMLERE KATKIDA BULUNMALI”

11 İŞLETMEYE CEZA KESİLİRKEN, 350 ADET ÜRÜNE EL KONULDU

İskele Belediyesi Zabıta Birimi, rutin denetimlerini, yılsonu olması nedeniyle sıklaştırdı. Halk sağlığından hareketle İskele Belediyesi sınırlarında bulunan işletmeleri (restoran-market-kafe v.s), inşaat firmalarını, fırınları geçtiğimiz hafta denetime tabii tutan İskele Belediyesi Zabıta Birimi yasalara uymayan ve insan sağlığını olumsuz etkileyecek yapıya sahip işletmelere deyim yerinde ise göz açtırmıyor. 17 işletmenin denetlendiği 8 Kasım Cuma günkü denetimlerde 11 işletmeye cezai işlem uygulanırken, son kullanım tarihi geçmiş 350 adet ürüne de el konuldu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yapılan denetimlerle ilgili olarak hem işletmeleri uyardı hem de halkı. Zabıta Birimi’nin yıl boyunca yürüttüğü denetimlerin, özellikle yılsonu olması nedeniyle sıklaştığına dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirtti, halkın yoğun olarak gittiği işletmeleri yasalara ve kurallara uyması konusunda uyardı. Sadıkoğlu ayrıca halkın da bu tür denetimlere katkı koymasının önemine dikkat çekerek, yasalara ve kurallara uymayan işletmeleri vakit kaybetmeden İskele Belediyesi’ne bildirmelerini talep etti. 

11 İŞLETMEYE CEZA KESİLİRKEN, 350 ADET ÜRÜNE EL KONULDU

İskele ve köylerinde rutin denetimlerini gerçekleştiren İskele Belediyesi Zabıta Birimi, yaptığı son denetimlerde, yasaya ve kurallara uymayanlara, cezai işlem uyguladı. Market, restoran, kafe, fırın gibi halkın ortak kullanım alanlarının yanı sıra devam eden inşaatları da denetime tabii tutan Zabıta Birimi, bu kapsamda 17 işletmenin denetime tabii tutulduğu 8 Kasım’daki denetimlerde 11 işletmeye cezai işlem uyguladı, son kullanım tarihi geçmiş 350 adet ürüne müsadere edilmek üzere el koydu. 

SADIKOĞLU: “İŞLETMELER YASALARA UYMALI, VATANDAŞLAR DA DENETİMLERE KATKIDA BULUNMALI”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yıl boyunca devam eden ancak yılsonu nedeniyle yaşanan yoğunluktan dolayı denetimlerini sıklaştıran İskele Belediyesi Zabıta Birimi’nin, İskele ve 21 köyünde, denetimlerini titiz bir şekilde sürdürdüğünü söyledi. İskele ve köylerinde rutin denetimlerini gerçekleştiren İskele Belediyesi Zabıta Birimi’nin yasaya ve kurallara uymayanlara, cezai işlem uyguladığını da hatırlatan Başkan Sadıkoğlu, marketlerin yanı sıra restoran, kafe gibi halkın ortak kullanım alanlarını işleten işletmecilere uyarıda bulundu. Halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Sadıkoğlu halkın yoğun olarak gittiği işletmelerin, yasalara ve kurallara uymasını istedi. Denetimlerin yalnızca yiyecek-içecek üzerinden olmadığını da belirten Başkan Sadıkoğlu, son dönemde gelişen ve bu gelişime bağlı olarak büyüyen İskele’de hemen hemen her şeyin denetime tabii tutulduğunun da altını çizdi. Sadıkoğlu açıklamasında ayrıca halkın da bu tür denetimlere katkı koymasının önemine dikkat çekerek, yasalara ve kurallara uymayan işletmeleri tespit etmeleri durumunda vakit kaybetmeden İskele Belediyesi’ne bildirmelerini talep etti. 

RUTİN KONTROLLER DE SÜRÜYOR

İskele Belediyesi gıda maddesi üreten, satan işyerlerine gerçekleştirdiği rutin denetimlerde işyeri açma ve çalıştırma izin belgelerinin yanı sıra, sağlık karneleri, geçerlilik süreleri, ürünlerin son kullanma ve imal tarihleri ile hijyen kurallarına uygun olup olmadıklarını da denetliyor. Eksikleri görülen iş yerlerine eksiklerin tamamlanması için 10 iş gününü geçmeyen süreler verirken, kurallara uymayan işletmelere ise cezai işlem uyguluyor. İskele ve köylerinde bulunan işletmelerin belirli periyotlarda denetlendiğini ifade eden Zabıta Amiri Bilal Dericioğlu da vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdalar tüketmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak için denetimleri sürdürdüklerini ifade etti. Denetimleri hassasiyetle ve kapsamlı olarak yürüttüklerinin de altını çizen Dericioğlu, gerekli şartları yerine getirmeyen iş yerlerine cezai işlem uyguladıklarını hatırlattı, denetimlerin özverili olarak devam edeceğini, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Okunma 176 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli