İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • 3 TON HAMSİ HALKA İKRAM EDİLDİ 15. HAMSİ FESTİVALİ, İSKELE’DE,
Salı, 30 Ocak 2024 00:00

3 TON HAMSİ HALKA İKRAM EDİLDİ 15. HAMSİ FESTİVALİ, İSKELE’DE,

 

FB IMG 1706617969118

3 TON HAMSİ HALKA İKRAM EDİLDİ

15. HAMSİ FESTİVALİ, İSKELE’DE, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

SADIKOĞLU: “FARKLI ŞEHİRLERDE DOĞSAK DA DOYDUĞUMUZ, ORTAK PAYDAMIZ OLAN YER HEP AYNI”

İskele Belediyesi’nin katkılarıyla Karadeniz Kültür Derneği’nin bu yıl 15.’si düzenlediği Hamsi Festivali, ada genelindeki Karadenizlilerin yanı sıra Karadeniz tutkunları ile hamsi severleri İskele’de buluşturdu. 28 Ocak Pazar günü Karadeniz Kültür Derneği İskele dernek binası çevresinde düzenlenen festivalde yüzlerce kilo hamsi pişirilerek, halka ikram edildi. Festivalde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da ‘Başka ülkelerde, başka şehirlerde doğmuş olsak da buluştuğumuz, doyduğumuz, ortak paydamız olan yer hep aynı dedi, kültürlerini yaşatan, geleneklerinin unutulmaması adına birlik ve beraberliği kamçılayan Karadeniz Kültür Derneği’ne teşekkür etti. 

15. HAMSİ FESTİVALİ, İSKELE’DE, RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Karadeniz Kültür Derneği’nin 15.’sini düzenlediği Hamsi Festivali, çok sayıda kişiyi İskele’de buluşturdu. Kemençeler eşliğinde horonların tepildiği, şarkıların söylendiği festivalde yüzlerce kilo hamsi de damakları şenlendirdi. 28 Ocak Cumartesi günü saat 10’da başlayan etkinlik protokolün de katılımıyla devam etti. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Civelek’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, bakanlar, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

CİVELEK: “FARKLI KÜLTÜRLER İSKELE’DE HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE YAŞIYOR”

İskele’de çok sayıda kültürden insanın yaşadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Murat Civelek, farklı kültürlerin de hoşgörü içesinde İskele’de yaşamayı başardığına da dikkat çekti. 

SADIKOĞLU: “FARKLI ŞEHİRLERDE DOĞSAK DA DOYDUĞUMUZ, ORTAK PAYDAMIZ OLAN YER HEP AYNI”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında ‘Başka ülkelerde, başka şehirlerde doğmuş olsak da buluştuğumuz, doyduğumuz, ortak paydamız olan yer hep aynı dedi, kültürlerini yaşatan, geleneklerinin unutulmaması adına birlik ve beraberliği kamçılayan Karadeniz Kültür Derneği’ne teşekkür etti. Yaklaşık yarım asır önce Kuzey’den Kuzey’e, adada başlayan dostluk, birliktelik ve kardeşliğin her geçen büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Sadıkoğlu, Hamsi Festivali’nin de özelde İskele genelde ise Kıbrıs Türk Halkının birlik ve beraberliğine, kaynaşmasına, dostane duyguların çoğalmasına katkısının çok büyük olduğunu ifade etti. 

FEYZİOĞLU: “KARADENİZ İNSANI TÜRK MİLLETİ’NİN HARCIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu da katıldığı Hamsi Festivali’nde bir konuşma yaptı. Karadeniz insanı Türk Milleti’nin harcıdır diyen Feyzioğlu, Karadeniz insanının, Türk Milletinin toprağa sıkı sıkıya tutunan kökleri olduğuna dikkat çekti. 

TÖRE: “KKTC’YE GELEN VATANDAŞLARIN KENDİ KÜLTÜRLERİNİ BU TOPRAKLARDA YAŞATMASI MEMNUNİYET VERİCİ”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise farklı kültürlerden, farklı coğrafyalardan gelenlerle bir bütün olarak KKTC olduklarını ifade etti, gelen vatandaşların doğdukları yerdeki kültürü bu topraklarda yaşatmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türk milletinin yüksek menfaatlerini her zaman ön planda tutarak hareket etmek gerektiğine değinen Töre: “Ne mutlu sizlere ki KKTC’ne geldiniz ve burada birlikteyiz” dedi.

TATAR: “GEÇEN YILLAR İÇERİSİNDE KARADENİZLİLERLE DAYANIŞMA VE KAYNAŞMA YAŞANDI”

Cumhurbaşkanı Ersin Hamsi Festivali’nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, geçen yıllar içerisinde Karadenizlilerle kaynaşma ve dayanışma yaşandığını ifade etti, kültürel zenginliğe katkıda bulunulduğunu söyledi. Karadeniz Kültür Derneği’nin yaptığı çalışmaları selamlayan Cumhurbaşkanı Tatar, dernek başkanı Murat Civelek olmak üzere bugüne kadar yönetimde görev alan tüm üyelere teşekkür etti.

Okunma 708 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli