İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Salı, 05 Mart 2024 00:00

İSKELE BELEDİYESİ 13. KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ BAŞLADI

430781664 823164579850857 6664826675126326565 n

 

İSKELE BELEDİYESİ 13. KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ BAŞLADI
İskele Belediyesi’nin bu yıl 13.’sünü düzenlediği Kültür&Sanat Günleri dün (4 Mart) başladı. İskele Belediyesi Kültür Evi önündeki açılış töreni ile başlayan Kültür&Sanat Günleri 29 Mart’a kadar devam edecek. 4- 29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Kültür&Sanat Günleri’nin ilk etkinliği ise İskele Belediye Korosu’nun verdiği Kıbrıs Şarkıları ve Zeki Müren Şarkıları konseri oldu. İskele AKM’deki konser, salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı.
KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ 4-29 MART TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK
Her yıl renkleri ve kültürleri İskele’de buluşturmak ana temasıyla düzenlenen İskele Belediyesi Kültür&Sanat Günleri’nin 13.’sü İskele Belediyesi Kültür Evi önünde düzenlenen açılış töreni ile başladı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ev sahipliğindeki törenin açılışına İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Orun, İldeniz Elbasan,Mürsel Altuntaş, Halil Dericioğlu, Zekiye Gece ile Sefa Kurukafa’nın yanı sıra muhtarlar ile İskele ve bölge halkı katıldı.
İskele Belediyesi Kültür Evi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteriler sundu. Açılış konuşmasını ise İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı.
SADIKOĞLU: “SANAT VE KÜLTÜR; SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZİN EN BAŞINDA”
Sanatı ve kültürü, sosyal sorumluluk projelerinin en başına yerleştirmenin yanı sıra kendi markasını yaratan İskele’de hep daha iyisini, daha güzelini ve daha kalitelisini halka sunmayı görev edindiklerini söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü de ilke edindiklerini belirtti.
4 – 29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Kültür Sanat Günlerinin 7’den 70’e herkese hitap edeceğini de belirten Başkan Sadıkoğlu, özellikle bölge okullarında okuyan çocukların ve gençlerin düşünüldüğü Kültür&Sanat Günlerinde, yetişkinler için de birbirinden güzel etkinlikler olacağının altını çizdi.
Tüm halkı, katılımın ücretsiz olacağı etkinliklere davet eden İskele Belediye Başkanı, Kültür Sanat Günlerinin düzenlenmesinde emeği geçen personele, Kültür&Sanat komitesine, meclis üyelerine de teşekkür etti.
İskele Belediyesi Kültür Evi önündeki açılış töreni buhurdanlığın yakılması ile son buldu.
İSKELE BELEDİYE KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
İskele Belediyesi 13. Kültür&Sanat Günlerinin ilk etkinliği de açılışın hemen arkasından gerçekleşti. İskele Belediye Korosu, Kıbrıs Şarkıları ve Zeki Müren Şarkıları konserini İskele AKM’de verdi. Şef Ziya Başkal öncülüğündeki İskele Belediye Korosu, aylar süren çalışmalarını Kültür&Sanat Günlerinin açılışında muhteşem bir konserle taçlandırdı. Her biri birbirinden değerli şarkıların seslendirildiği konser, büyük alkış aldı.
KORO, MUHTEŞEM BİR KONSERLE KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Dolama, Elveda meyhaneci, Manolyam, Hiçbir şeyde gözüm yok, gönül penceresi, gel gönlümü, bir sevgi istiyorum, belalım, sorma, bahçevan, hey gidi goca dünya, gitme sana muhtacım, inleyen nağmeler, şimdi uzaklardasın, dane dane benleri var, ah bu şarkıların gözü, esmerim biçim biçim, yemen türküsü, nasıl geçti habersiz, indim havuz başına ve ah Kıbrıs’ım gibi hepsi birbirinden değerli şarkıların yer aldığı Kıbrıs ve Zeki Müren şarkıları konseri solo ve çoklu performanslarıyla dinleyicilerinden tam not almayı başardı. Aylar öncesinde başlayan çalışmalarını, seyircisiyle buluşturan koronun, seslendirdiği her bir şarkı büyük alkış aldı.
İskele Belediye Korosunda Atiye Çırakoğlu, Nuray Olcaytuğ, Hayriye Güneysoy, Hüseyin Güneysoy, Mükerrem Kıstı, Aslı Kıstı, Fulya Avcı Küçükay, Sonay Boyacı, Dilber Şahin, Hasan Ulun İrtem, Hüdaverdi Yıldıran, Ceyda Yıldıran, Buket Tümay, Emine Mülazim, Özgül Özgüç, Aysun Güneş Fidan, Ebru Kırmızı, Cengiz Er, Figen Tırman, Fatma Kuş, Emel Fidaner, Pembe Güden, Şenay Başkal, Şansel Aykan, Gözden Bozdağ, Ayşen Aykanlı, Bahire Nazım, Zehra Yılmaz Azizoglu, Jale Seven ve Sezal Acaroğlu Zeden’in yer aldığı koronun konserine müzisyenler gitarda Ayhan Başkal, kemanda Kasım Eryurt, davulda Fuat Kutrafalı, piyanoda Özkan Boyacıoğlu eşlik etti.
KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ 4-29 MART TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞECEK
İskele Belediyesi 13. Kültür&Sanat Günleri Dopdolu içeriği ile 4-29 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. 7’den 70’e herkesin düşünüldüğü Kültür&Sanat Günlerinde çocuklar için özel etkinliklerin yanı sıra yetişkinler için de bir dizi etkinlik yer alacak. Tüm etkinlikler ücretsiz takip edilebilecek.
Okunma 363 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli