İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler


O kara günü unutmadık

  O kara günü unutmadık unutturmayacağız Evlerinden işlerine gitmek, ekmek paralarını kazanmak için bindikleri otob...

09 May 2025, Cuma

ZABITA BİRİMİNİN ETKİ ALANLARI GENİŞLİYOR

  ZABITA BİRİMİNİN ETKİ ALANLARI GENİŞLİYOR SORUŞTURMA VE KENT GÜVENLİĞİ KURSUNU TAMAMLAYAN ZABITA BİRİMİ ASAYİŞİ ...

08 May 2025, Perşembe

İSKELE, TİYATRO SEVERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

  İSKELE, TİYATRO SEVERLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR SHOWROOM MİZAH EKİBİNİN İNTERAKTİF GÖSTERİSİ ÇOK BEĞENİLDİ 3. Tİ...

06 May 2025, Salı

İskele Belediyesi 3. Tiyatro Günleri

  İskele Belediyesi 3. Tiyatro Günleri Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı 'Beni Macbeth Me' Müzikal...

06 May 2025, Salı

‘HIRSIZ VAR’ AFYONKARAHİSAR’DA SAHNELENDİ

  ‘HIRSIZ VAR’ AFYONKARAHİSAR’DA SAHNELENDİ İSKELE BELEDİYE TİYATROSU, ULUSLARARASI AFYONKARAHİSAR 1. KOCATEPE TİY...

06 May 2025, Salı

Ve perde açıldı

  Ve perde açıldı ?? İskele Belediyesi 3. Tiyatro Günlerinde ? İskele AKM sahnesi Showroom Mizah ekibinin ??

03 May 2025, Cumartesi

İskele Belediyesi 3. Tiyatro Günleri bu akşam (3 Mayıs) Türkiye'den gelecek Showroom Mizah ekibinin İnteraktif Tiyatro Gösterisi ile devam ediyor.

  İskele Belediyesi 3. Tiyatro Günleri? bu akşam (3 Mayıs) Türkiye'den gelecek Showroom Mizah ekibinin İnteraktif Ti...

03 May 2025, Cumartesi

İskele Belediye Tiyatrosu olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Afyonkarahisar Kocatepe Tiyatro Festivali'ne katıldık.

  İskele Belediye Tiyatrosu olarak Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Afyonkarahisar Kocate...

03 May 2025, Cumartesi

KKTC Vakıflar Tekerlekli Basketbol Takımımız,

  KKTC Vakıflar Tekerlekli Basketbol Takımımız, İtalya'da büyük basarıya imza attı. Bayrağımızı başarıyla dalgalandır...

02 May 2025, Cuma

1 MAYIS İşçi Bayramı kutlu olsun.

  Emek verip alın teri döken tüm emekçilerin 1 MAYIS İşçi Bayramı kutlu olsun. #1MAYIS

01 May 2025, Perşembe

İSKELE BELEDİYESİ’NDEN TEKNOFEST’E 4 GÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM!

  İSKELE BELEDİYESİ’NDEN TEKNOFEST’E 4 GÜN ÜCRETSİZ ULAŞIM! İskele Belediyesi, 1–4 Mayıs tarihleri arasında Er...

30 Nisan 2025, Çarşamba

Emlak vergisi 1. Taksit son ödeme

  ?Emlak vergisi 1️⃣. Taksit son ödeme  ? 3️⃣0️⃣ Nisan Çarşamba İsterseniz online ? https://online.iskelebel...

29 Nisan 2025, Salı

deniz yildizi midye


  1. Kültür ve Sanat Etkinlikleri
  2. İhale Duyuruları
  3. Projeler

Gezilecek Yerler

parkİskele Belediyesi Anavatan Parkı

Anavatan Parkı, yeşil alanları, sarmaşık gülleri, limoni selvileri, lazmarileri, palmiyeleri, dut ağaçları, salkım söğütleri, çocuk oyun gurupları ve havuzları ile 7'den 70'e tüm halkımıza hizmet veren K.K.T.C'deki ender parklardan biridir. 

Sağlıklı ve güvenilir ortamı bulunan çocuk oyun alanlarımız,büyük bir coşku ve mutlulukla cıvıldaşan çocuklarımız parkımıza renk ve neşe katmaktadır.

Özellikle yaz akşamları bölge halkının buluştuğu, keyfine doyum olmayan sohbetlerin gerçekleştiği, havuzdaki su seslerine karışan çocuk cıvıltılarının yayıldığı parkımıza, İskele'ye gelip de uğramamak olmaz.


1

Panayia Thedokou Kilisesi ( İskele İkon Müzesi )

Köyün ana kilisesi olup XII. Y.Y. tek sahınlı ve kubbeli olarak inşa edilmiş yan duvarlarında kemerli girintiler bulunuyordu. Bu kilise tipi kıbrısta XII. Y.Y.'dan itibaren görülmektedir. Bu orjinal yapıya XV. Y.Y.'da kuzeyden tonozlu bir sahın ilave edilmiş, batı kısmındaki ilave ise daha geç bir tarihte olduğu tahmin edilmektedir. Kilise, 1804 yılında ise tamamen elden geçirilip tamir edilmiştir.

Kuzey – Doğu köşesindeki modern çan kulesinde görülen oymalı mermer levha muhtemelen orjinal ikonastasisten alınmış bir korkuluk parçasıdır. Kilise erken XII. Y.Y.'dan kalma duvar resimlerini çoğunu muhafaza etmekte olup, bu resimler 1966 yılına temizlenmiş, tonozlar üstten haçla kaplanmış güney duvarındaki girinti içerisinde görülen ve yine XII. Y.Y. ait olan duvar resimleri ise 1967 kasımında açığa çıkarılmıştır.

Kilise, K.K.T.C. Eski eserler ve müzeler dairesince sürdürülen, onarım ve tanzim çalışmalarının ardından " Dünya müzeler haftası'na " düşen 23 mayıs 1991 Tarihinde İskele İkon Müzesi olarak hizmete açılmıştır.

Fotoğraf Galerisi


ayiosAyios Yakavos Şapeli Kilisesi (Aziz James Kilisesi)

İskele ilçe merkezinde " Ecevit meydanı " bulunan ve bizans dönemine ayit olan bu kilise XIV. ( 14 Y.Y. ) sonlarına tarihlendirilmektedir. Tek nefli ve haç planlıdır. İç duvarlarında dekoratif amaçlı olarak porselen tabaklar kullanılmıştır.

Bu küçük kilisenin içerisinde 1974 yılı öncesine kadar iki tane önemli ikona bulunmaktaydı. XVII. ( 17 Y.Y. ) Tarihlenen bu ikonaların biri hazreti isaya, diğeri ise Meryem Ana'ya aitti.

Yazılı kaynaklara göre romanya kraliçasi Mariya, ziyareti sırasında bu küçük kiliseden o kadar etkilenmiştir ki bir benzerini karadeniz kıyısındaki tapınağına yaptırmıştır.

Mart 2009 Tarihinde bu küçük kilise ( Şapel ) Turizim bakanlığı tarfından restore edilerek turizim tanıtma ve pazarlama dairesi müdürlüğüne bağlı, turist enformasyon ofisi adı altında hizmete konmuştur.

Fotoğraf Galerisi


buluG. Buluşa Manastırı (Ağıllar)

Ağıllar köyünün 3 km. doğusunda, yanında 400 - 500 yıllık olduğu tahmin edilen boyu 18 m, çevresi 41 m olan ve korumaya alınmış bir selvi ağacı bulunmaktadır. Yanı başında ise akan bir pınar vardır. Manastıra giden yol asfalt yapılmıştır.

Yerli ve yabancı birçok turist burayı ziyaret etmektedir. Manastır hakkında daha detaylı bilgiyi ziyaret ettiğinizde göreceksiniz.


dogalhayat1Çevre Koruma Dairesi - Doğal Hayat Bilgi Merkezi

İskele Doğal Hayat Bilgi Merkezi Haziran 2000 yılında kuruldu. Merkez ofis(danışma) ve sergi salonu olmak üzere 2 binadan oluşmaktadır.

Ofis binası arkasındaki Kireç Anataşı Florası olarak bilinen kayalığın, dünyada 1 veya 2 benzeri olduğu söyleniyor. Bunların bir tanesi de İskele'de Haravdi Mevkisinde bulunmakta ve Haravdi Mevkisi Kireç Anataş Florası diye adlandırılmaktadır. Bu bölgeden esinlenerek İskele Doğal Hayat Bilgi Merkezi'nin kuruluş amacı, kayalıkta bulunan ve nesli tükenmekte olan Kıbrısa özgü bazı bitkileri koruma altına almaktır.

Sergi salonu 10 köşeden oluşmaktadır:

HARAVDİ MEVKİİ KİREÇ ANATAŞI FLORASI KÖŞESİ

Bu köşede ilgili kayalıkta yetişen ve nesli tükenmekte olan bazı bitkilerin resim ve bilgileri sergilenmekte.

bitkilerÖrneğin:

  1. Zannichellia Palustris (Horned Pondweed)
  2. Ranunculus Peltatus–Pond Water-Crowfoot (Beyaz Düğün Çiçeği))v.b.

KUZEY KIBRIS ENDOMİC BİTKİLER KÖŞESİ:

Kuzey Kıbrıs'a özgü olan 17 bitkinin resimleri ve bilgileri sergilenmekte.
Örneğin:

  1. Dianthus Cyprus(Kıbrıs Karanfili)
  2. Origanum Syriancum(Kıbrıs Beyaz Kekiği)v.b.

TÜM KIBRIS'A ÖZGÜ BİTKİLER KÖŞESİ:

Bu bölümde sergilenen bitkiler hem kuzy hem de guneyde yetişen bitkilerdir ve 38 tanedir.

  1. Carlina Involucrata(Kıbrıs Bürüncük Domuz Dikeni)
  2. Ophrus Kotschyi(Kıbrıs Orkidesi)v.b.

dogalhayatKıbrıs Kelebekleri Ve Kuzey Kıbrıs Uğur Böcekleri KÖŞESİ:

Tüm Kıbrıs'ta varolan kelebekler ve sadece Kuzey Kıbrıs'a özgü uğur böceklerinin isim ve bilgileri resimlerle sergileniyor.

KUZEY KIBRIS KUŞLARI KÖŞESİ:

Yalnızca Kuzey Kıbrıs'ta var olan ve nesli tükenmekte olan 3 kuş.

  1. Otus Scops Cyprius ( Kıbrıs İsa Kuşu)
  2. Oenanthe Cypriaca ( Kıbrıs Kuyrukkakanı)
  3. Syluia Melanothorax (Kıbrıs Ötleğeni)

Bunların yanında Göçmen Kuşlar, Deniz Kablumbağaları, Sulak Alanlar, Kurbağa ve Sürüngenler'de bilgi ve resim olarak sergilenmektedir. Ayrıca Merkezin sergi salonunda bir de Kelebek Koleksiyonu sergilenmekte.

Doğal Hayat Bilgi Merkezi, personelin bakımını ve düzenini yaptığı şirin bir bahçeye de sahip. Özellikle İlkbahar ve kış aylarında ilgili kayalıkta yeşeren ve nesli tükenmekte olan Kıbrıs'a özgü bitkiler Turistlerin ilgisini çekmektedir. Tüm bu bitkileri görebilmek ve bilgi alabilmek için merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Fotoğraf Galerisi

Faaliyet ve Projelerden Güncel Resimler

MEDYA ARAÇLARI

 facebookinstagramtwitteryoutube web tv  gazete  tv-radyo 
Sosyal Medya Belediye WEB TV Gazetemiz TV & Radyo Reklamları

Çözüm Ortaklarımız

  • acronis
  • birnet
  • cobix
  • flytom
  • google
  • gorunum_tasarim
  • ibm
  • matcob_bilgisayar
  • meyer
  • microsoft
  • 650mp_long_beach
  • A1
  • A2
  • B1
  • C2
  • C3
  • DSC00823
  • DSC_0552
  • DSC_0554
  • DSC_0555
  • DSC_0557
  • DSC_0562
  • DSC_0565
  • IMG_0698
  • IMG_0700
  • IMG_0708
  • IMG_0709
  • IMG_0710
  • IMG_0717
  • IMG_0728
  • IMG_0743
  • IMG_0745
  • IMG_0767
  • IMG_0803
  • IMG_0814
  • IMG_0815
  • IMG_4867
  • IMG_4882
  • IMG_4890
  • IMG_4899
  • ataturk
  • iskele-fotograf
  • iskele-genel-gorunum
  • iskele-turist
  • iskele-yatlar
  • iskele
  • iskele_goruntuler001
  • iskele_goruntuler002
  • iskele_goruntuler003
  • iskele_goruntuler004
  • iskele_goruntuler005
  • iskele_goruntuler006
  • iskele_goruntuler007
  • iskele_goruntuler008
  • iskele_goruntuler009
  • iskele_goruntuler010
  • iskele_goruntuler011
  • iskele_goruntuler012
  • iskele_goruntuler013
  • iskele_goruntuler014
  • iskele_goruntuler015
  • iskele_goruntuler016
  • iskele_ters_aci
  • long_beach_alani
  • yuva
  • yuva000
  • yuva01
  • yuva02

Telif Hakkı © 2025 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli