Salı, 02 Mart 2021 00:00

ÖZEL ÇOCUKLARA FİZYOTERAPİ DESTEĞİ VERİYORUZ

156532106 3526120774279126 8455312430577334218 n

ÖZEL ÇOCUKLARA FİZYOTERAPİ DESTEĞİ VERİYORUZ
İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapımı tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve geçtiğimiz yıl Şubat ayında yapılan açılışla birlikte eğitim ve öğretim hayatına başlayan Ötüken Özel Eğitim Okulu, pandemi kuralları çerçevesinde faaliyet gösteriyor. 10 özel çocuğun eğitim gördüğü okulda, 3 öğretmen görev yaparken, İskele Belediyesi de açıldığı günden bu yana okula, maddi ve manevi desteğini sürdürüyor. İskele Belediyesi Sağlık Birimi çatısı altında Evde Sağlık Hizmetleri çerçevesinde 5 yıldır çözüm ortağı olan Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Sağlık Kliniği’nde görevli Fizyoterapist, belirli periyodlarda Ötüken Özel Eğitim Okulu’na giderek, özel çocuklarla yakından ilgileniyor.
BAĞIMSIZ OLABİLMELERİ SAĞLANIYOR
Ötüken Özel Eğitim Okulu’ndaki özel çocuklara yönelik verilen hizmet, İskele Belediyesi’nin çözüm ortağı, Physioart Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Sağlık Kliniği’nde görevli fizyoterapist tarafından veriliyor. Fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetimizin amacı ise günlük yaşamında gerçekleştiremediği aktiviteleri daha bağımsız yapabilmelerine olanak sağlamak. Bunun yanında; el beceri ve fonksiyonlarında zorlamalar yaşayan çocuklarda elin daha fonksiyonel kullanımı, bağımsız beslenme, kıyafetlerini çıkartıp giyebilme, oyun oynama, yazı yazma gibi günlük becerilerinde istedikleri seviyeye ulaşmalarına da yardımcı olmak hedefleniyor. Verilen hizmetle ayrıca özel çocuklara; denge, koordineli hareket, yaşa uygun beklenen motor hareketlerin geliştirilmesini de sağlamasına imkan tanınıyor.