İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



  • Anasayfa
  • Haberler
  • İSKELE BELEDİYESİ İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
Salı, 27 Nisan 2021 00:00

İSKELE BELEDİYESİ İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

178761730 3575486722675864 6619778629897911263 n

 

İSKELE BELEDİYESİ İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
KAPALI PAZAR YERİ VE TERMİNAL ALANI’NIN TEMELİ ATILDI
BAŞKAN SADIKOĞLU, TEMEL ATILMASI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
SADIKOĞLU: BÖLGE HALKIMIZA VE PAZARCI ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN
İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile TC Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi’nin katkılarıyla yaklaşık 10 milyon liraya mal olacak İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Alanı’nın temeli bugün (27 Nisan) atıldı. Pandemi nedeni ile tören düzenlememe kararı alan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, temel atıldığı sırada çalışmaları yerinde inceledi, halka ve tabii ki pazarcı esnafına rahat bir nefes aldıracak projenin hayırlı olmasını diledi.
İSKELE BELEDİYESİ İNSAN ODAKLI PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz hafta Onay Fadıl Demirciler Caddesi üzerinde 15.500 metrekarelik Alan üzerinde inşa edilmeye başlanan İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Alanı’nın temeli bugün (27 Nisan) atıldı. Geçtiğimiz haftalarda projenin iş teslimini ilgili firmaya teslim eden İskele Belediyesi, ‘Hizmet Gönül İşidir’ prensibi ile bir kez daha insan odaklı bir projeye daha imza attı. TC Lefkoşa Büyükelçiliği Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi’nin destekleri ve İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapılacak İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Alanı 15.500 metrekarelik alanda yapılacak ve iki etaptan oluşacak. Karkas, çatı örtüsüne ait yapısal çelik işler ve çatı örtüsü kaplama işleri, balıkçı stantları, WC karkas, altyapı ve drenaj işleri ile elektrik altyapı işlerinin yer aldığı projenin birinci etabı on iki ayda tamamlanacak. Proje tamamlandığında ise yalnızca Pazar yeri olarak kullanılmayacak. Kapalı Pazar aynı zamanda kış ve yaz mevsiminde özel organizasyonlar için de kullanılabilecek.15.500 metre karelik alanın 3.958 metre karesi kapalı alandan oluşacak İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Alanı Düzenleme Projesinin içerisinde, 160 stant, 2 büfe, 2 balıkçı standı, WC, 33 Pazarcı otoparkı, 120 araç park yeri, 1.300 metrekare yeşil alan olacak.
SADIKOĞLU: “BÖLGE HALKIMIZA VE PAZARCI ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”
Projelerini pandemiye rağmen bir bir hayata geçirmeye devam eden İskele Belediyesi, İskele’nin önemli bir eksiğini daha gidermek için geliştirdiği projesini hayata geçirdi. Geçtiğimiz ay ihaleye çıkan ve bu ay içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzaladıktan hemen sonra yapılan iş tesliminden sonra çalışmaların başlandığı İskele Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Terminal Alanı’nın temeli atıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, söz konusu projenin temel atılma çalışmalarını yerinde inceledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Sadıkoğlu, bölgenin en önemli ihtiyaçlarından olan Kapalı Pazar ve Terminal Alanı Projesi’nin temelinin atılıyor olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kapalı Pazar ve Terminal Alanı Projesi’nin yıllardır ihtiyacı duyulan bir proje olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, devamında ise şunlara yer verdi: “15.500 metrekarelik alan üzerine inşası başlanan projenin içerisinde yaklaşık 4bin metre karelik alan kapalı Pazar olacak. Geri kalan alan üzerinde ise araç otoparkları, yeşil alan, stantlar yer alacak.
Projemizin toplam maliyeti 10 milyon TL’ye mal olacak. Projemizi etaptan oluşturduk. Birinci etabında elektrik alt yapıları, yağmur suyu drenaj altyapıları, karkas, kapalı alan, çatının oluşturulması ve dış kaplama olacak. 1. Etap çalışmaların ortalama maliyeti 6 milyon TL’dir. Bunun 2 milyon TL’si TC Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Ofisi tarafından karşılanacak. Geri kalanını ise İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılanacaktır. Yaklaşık 6 aylık bir sürede 1. Etabının bitmesini hedefliyoruz. Yapılacak olan kapalı pazarımız özelde İskele ve belde halkına hizmet verecek. Cuma günleri kurulacak Pazar yerinin dışında tüm etkinliklere de ev sahipliği yapabilecek.”
Okunma 1079 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli