Cuma, 18 Kasım 2022 00:00

KADINLAR ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR!

KADINLAR ÜRETİYOR, ÜRETTİKÇE GÜÇLENİYOR!
BAŞKAN SADIKOĞLU KİLİTKAYA’DA KÖY KADIN KURSUNU ZİYARET ETTİ
SADIKOĞLU: “KİLİTKAYA KÖY KADIN KURSUNUN GELİŞMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
İskele Belediyesi’ne bağlandıkları açıklandıktan hemen sonra Kaplıca, Mersinlik, Tuzluca ve Kilitkaya’da vakit kaybetmeden çalışmalarına başlayan İskele Belediyesi’ne bağlı ekipler, söz konusu 4 köyde faaliyetlerini sürdürüyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yeni bağlanan köylerde durum değerlendirmesi yapmaya, eksikleri yerinde görmeye devam ediyor. Sadıkoğlu bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kilitkaya’da faaliyet gösteren, kadınların bir araya gelip, el emeği göz nuru eserler çıkardığı kadın kursunu ziyaret etti.
BAŞKAN SADIKOĞLU KİLİTKAYA’DA KÖY KADIN KURSUNU ZİYARET ETTİ
İskele Belediyesi, İskele ve civar köylerde yaşayan kadınların, günlük yaşamlarına renk katan, Kıbrıs Kültürünün en önemli parçası el işi sanatını öğrenmelerine olanak tanıyan köy kadın kurslarını desteklemeye devam ediyor. İskele Belediyesi’ne yeni bağlanan köylerden biri olan Kilitkaya Köyü’nde de kadınlar üretmeye, ürettikçe güçlenmeye devam ediyor. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da burada faaliyetlerini sürdüren kadınları ziyaret etti. Köy sakini Pembe Yahat ve beraberindeki kadınlarla bir araya gelen Başkan Sadıkoğlu, kurs hakkında bilgiler aldı. İskele Belediyesi’nin buradaki köy kadın kursu faaliyetlerini nasıl geliştirebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunan Başkan Sadıkoğlu, Kilitkaya Köy Kadı Kursu’nun gelişmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.
Yaklaşık 15 kişinin haftada 3 gün eğitim gördüğü kursta folyodan lafkara işine çok sayıda Kıbrıs Kültürüne ışık tutan eserler üretiliyor.