• İBT EKİBİ, UŞAK 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’NE KATILDI

İBT EKİBİ, UŞAK 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’NE KATILDI

363350678 673360374831279 7783234383819583114 n

İBT EKİBİ, UŞAK 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ’NE KATILDI
ASBAŞKAN VEKİLİ SEFA KURUKAFA, UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ŞEHİR TİYATROSU YÖNETMENİ İLE GÖRÜŞTÜ
İskele Belediye Tiyatrosu, 18-26 Temmuz tarihleri arasında Uşak’ta düzenlenen 5. Uluslararası Tiyatro Festivali’ne katıldı. Türkiye’den çok sayıda tiyatro ekibinin sahne aldığı festivale yurtdışından ise KKTC ve Kosova ekipleri yer aldı. İBT Yönetmeni Sami Yakar ile oyuncuların katıldığı festivalde ekibimiz özelde İskele, genelde ise KKTC’yi temsil etti. Festivalde ekibimize İskele Belediyesi adına Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa eşlik etti.
Sanat ve sanatseverler Uşak’ta, bu yıl 5.’si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’nde buluştu. İskele halkını tiyatro ile buluşturan, İskele bölgesinin sanat alanında en büyük açığını kapatma başarısı gösteren İskele Belediye Tiyatrosu da, aldığı davet üzerine gittiği Uşak’ta, ülkemizi başarıyla temsil etti.
18-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde ülkemizi tanıtma fırsatı bulan İBT Ekibi, festival kapsamında çok sayıda sanatçıyla da bir araya gelme fırsatı buldu. Sami Yakar yönetmenliğindeki İBT Ekibi’ne eşlik eden İskele Belediyesi Asbaşkan Vekili Sefa Kurukafa da festival kapsamında gittiği Uşak’ta, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret etti. Özelde İskele, genelde ise KKTC’yi tanıttığı görüşmede Sefa Kurukafa, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun selam ve sevgilerini iletti. İskele Belediye Tiyatrosu’nun düzenlediği etkinlikler hakkında da bilgi veren Kurukafa, kendilerini, 5. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Uşak’a davet ettikleri için de teşekkür ettiği Uşak Belediye Başkanı Çakın’a, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu adına plaket takdim etti.
Asbaşkan Vekili, Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geçtiğimiz hafta kortej yürüyüşüyle başlayıp dün son bulan 5’inci Uluslararası Tiyatro Festivali’ne imza atan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’yla da bir araya geldi. Uşak’ta bulundukları süre zarfında deyim yerindeyse sanata doyduklarını ifade eden Kurukafa, etkinlikten büyük keyif aldıklarını söyledi ve etkinliğe imza atan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu’yu tebrik ederek, plaket takdim etti.