İskele
slogan
slogan2

Bize Ulaşın: (0392) 444 21 22

https://www.facebook.com/iskele.belediye

  • Haravdi Sahil Düzenleme ve Kıyı Peyzaj Projesi

    iskele

    Yeşilin maviyle bütünleştiği, turizmin gözbebeği bir kıyı şeridi olan İskele'nin Haravdi bölgesinde, yerli halkın ve turistlerin denizle buluşacağı, insanların hoşça vakit geçireceği bir alan yaratıyoruz.

    proje-fotograflari

Projeler



Perşembe, 16 May 2024 00:00

ENGELLİLER HAFTASINDA FARKINDALIK YARATTILAR

441167335 873335444833770 7851709480501462027 n

 

ENGELLİLER HAFTASINDA FARKINDALIK YARATTILAR
KONFERANSTA ENGELLİ BİREYLERİN KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLAR ANLATILDI
FARKINDALIK VE EMPATİ MAÇINDA DOSTLUK İÇİN MÜCADELE EDİLDİ
EKŞİ: HERKES BİR ENGELLİ ADAYI
İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Birim önce İskele AKM’de engellilerin karşılaştıkları sorunları anlattılar, ardından da İskele Dr. Fazıl Küçük Kapalı Spor Salonu’nda empati maçına çıktılar. Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü Basketbol Takımı ile KKTC Vakıflar Tekerlekli sandalye basketbol takımının empati ve farkındalık karşılaşmasının kazananı dostluk oldu.
KONFERANSTA ENGELLİ BİREYLERİN KARŞILAŞTIĞI ZORLUKLAR ANLATILDI
İskele Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturulması için önemli bir etkinliğe imza attı. İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi öncülüğünde, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ile KKTC Engelliler Spor Federasyonu’nu İskele’de ağırladı. İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi Sorumlusu aynı zamanda KKTC Vakıflar Tekerlekli sandalye basketbol takım kaptanı Murat Ekşi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit ve Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komite Birim Sorumlusu Ahmet Akdeniz, İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde özel gereksinimli vatandaşlarımızın karşılaştığı zorlukları İskele AKM’de düzenledikleri konferansta masaya yatırdı. Konferansı özel gereksinimli bireylerin yanı sıra İskele Belediyesi Asbaşkanı Halil Dericioğlu, Meclis Üyeleri Eray Göksan ve Ahmet Yanmaz ile İskele Belediyesi Kültür&Sanat Dışilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, İskele Belediyesi Sağlık Birimi ile Ötüken Özel Eğitim Okulu Müdürü Özge Yiğit de yakından takip etti.
FARKINDALIK VE EMPATİ İÇİN DOSTLUK MAÇI YAPTILAR
İskele AKM’deki konferansın ardından İskele Dr. Fazıl Küçük Kapalı Spor Salonu’ndaki farkındalık ve empati maçı gerçekleşti. KKTC Vakıflar Tekerlekli Sandalye Takımı ile İskele’nin önemli kulüplerinden, Larnaka Gençler Birliği Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Basketbol A Takımı ‘SEVGİ YOKSA ENGEL YOK’ ana temasıyla farkındalık ve empati karşılaşmasında karşı karşıya geldiler.
İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi Sorumlusu aynı zamanda KKTC Vakıflar Tekerlekli Sandalye Takım kaptanı olan Murat Ekşi’nin yanı sıra Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit’in de sahaya çıktığı karşılamada LGBSK Basketbol A Takım oyuncuları da tekerlekli sandalyede mücadele verdi. Büyük ilgi gören karşılaşmanın kazananı ise DOSTLUK oldu.
Karşılamayı izleyenler arasında İskele Belediyesi Meclis Üyesi Zekiye Gece ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği eski başkanı Orkun Bozkurt da yer aldı.
EKŞİ: HERKES BİR ENGELLİ ADAYI
İskele Belediyesi Engelsiz Destek Birimi Sorumlusu aynı zamanda KKTC Vakıflar Tekerlekli Sandalye Takım kaptanı olan Murat Ekşi, etkinlikte ilgili değerlendirmesinde, herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çekti. Hayata özel gereksinimli bireylerin penceresinden bakmanın önemine de vurgu yapan Ekşi, farkındalık yaratılması açısından bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu belirtti.
Okunma 332 defa

Telif Hakkı © 2024 İskele Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.

gorunum tasarim

oneri

abone paneli