RASKOLNİKOV İSKELE’DE SAHNELENDİ
İSKELE BELEDİYESİ 4. TİYATRO GÜNLERİ RASKOLNİKOV İLE DEVAM ETTİ
SAHNEDE OYUNCULUK VE BEDEN DİLİ ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI
HANGOVYER’İN GÜNÜ DEĞİŞTİ, 2 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ İSKELE’DE PERDE DİYECEK
İskele Belediye Tiyatrosu’nun 27 Mart’ta sahneye taşıdığı Hadi Öldürsene Canikom ile başlayan İskele Belediyesi 4. Tiyatro Günleri, dün (25 Nisan) akşam, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun İskele AKM sahnesine taşıdığı Raskolnikov isimli oyunu ile devam etti. Dostoyevski’nin karanlık atmosferinden ilham alan ve kendisini Raskolnikov sanan bir gencin hikâyesinin yer aldığı oyun İskele’de izleyicisinden tam not aldı.
İSKELE BELEDİYESİ 4. TİYATRO GÜNLERİ RASKOLNİKOV İLE DEVAM ETTİ
İskele Belediyesi 4. Tiyatro Günleri, birçok oyunu İskele’de tiyatro severlerle buluşturmaya devam ediyor. İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 4. Tiyatro Günleri’nde, Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan Raskolnikov, tiyatro severlerden ilgi gördü. Dün akşam (25 Nisan) İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşan oyunu İskele Belediyesi Meclis Üyeleri Zekiye Gece ile Hanife Demir, İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar ve oyuncuların yanı sıra tiyatro severler de takip etti. Oğuzhan Kaya, Deniz Orhan’ın aynı sahneyi paylaştığı oyunu Ufuk Aydoğan hem yazdı hem de yönetti.
Dostoyevski’nin klasik eserinden ilham alınan ‘Raskolnikov’, kendini Raskolnikov zanneden ve onun ruhunu ele geçirmiş bir genç adamın, kaderin acımasız oyununda intikam için bir tiyatro sahnesini seçmesi anlatıldı. Tiyatro severlerden büyük alkış alan oyun sonrası sahnede oyuncularının yanına gelen Raskolnikov isimli oyunun yazarı ve yönetmeni Ufuk Aydoğan’a, İskele Belediyesi Meclis Üyesi Hanife Demir tarafından teşekkür plaketi taktim edildi.
SAHNEDE OYUNCULUK VE BEDEN DİLİ ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI
İskele Belediyesi 4. Tiyatro Günlerinde sahnede oyunculuk ve beden dili konulu atölye çalışması da yapıldı. Pandomim eğitmeni Mehmet Selin Sağdıç tarafından dün (25 Nisan) İskele Atatürk Kültür Merkezi’de gerçekleştirilen etkinlik, keyifli anlara sahne oldu. Atölye çalışmasına, tiyatroya ilgi duyan vatandaşların yanı sıra İskele Belediye Tiyatrosu oyuncuları da katıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, sahne performansında beden dilinin önemi, ifade gücünün artırılması ve oyunculuk teknikleri üzerine kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Etkinlik sonrası İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar, eğitmen Mehmet Selin Sağdıç’a teşekkür plaketi taktim etti.
HANGOVYER’İN GÜNÜ DEĞİŞTİ, 2 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ İSKELE’DE PERDE DİYECEK
27 Mart’ta başlayan İskele Belediyesi 4. Tiyatro Günleri 20 Mayıs’ta sona erecek. Tiyatro Günleri, 2 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00’de Muğla’dan gelecek Karya Tiyatro Atölyesi’nin doğaçlama tiyatro gösterisi Hangovyer isimli oyunu ile devam edecek. İskele AKM sahnesine taşınacak. İskele Belediyesi 4. Tiyatro Günleri kapsamındaki tüm oyunlar ücretsiz izlenebilecek.
Normal şartlarda 28 Nisan Salı günü sahne alması planlanan gösteri, 2 Mayıs Cumartesi gününe ertelendi. Aynı ekibin Cumartesi sahneye taşıması beklenen Çivi isimli oyunu ise, bir oyuncunun yurt dışı çıkışında yaşadığı sorundan ötürü iptal edildi.
İskele Belediye Tiyatrosu