Ä°skele


  • Home
  • News
  • AMCAOÄžLU VE SADIKOÄžLU KOLEJ BÄ°NASININ YAPIM ÇALIÅžMALARINI Ä°NCELEDÄ°
Thursday, 15 April 2021 00:00

AMCAOĞLU VE SADIKOĞLU KOLEJ BİNASININ YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

 

FB IMG 1618493921928

AMCAOĞLU VE SADIKOĞLU KOLEJ BİNASININ YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Dr. Suat Günsel Ä°skele Devlet Ä°lkokulu’nun yapılması için Ä°skele Belediyesi’ne ait 9 dönümlük arazinin kullanımının Milli EÄŸitim ve Kültür Bakanlığı’na verilmesini saÄŸlayan protokole imza atmak için dün (14 Nisan) Ä°skele’ye gelen Milli EÄŸitim ve Kültür Bakanı Olgun AmcaoÄŸlu, Ä°skele Belediye BaÅŸkanı Hasan SadıkoÄŸlu ile birlikte yapımı devam eden Ä°skele Türk Maarif Koleji binasının yapım çalışmalarını da yerinde inceledi. 

Dönemin BaÅŸbakanı Ersin Tatar ve Milli EÄŸitim ve Kültür Bakanı Nazım ÇavuÅŸoÄŸlu tarafından 10 AÄŸustos 2020 tarihinde temeli atılan Ä°skele Türk Maarif Koleji Binası’nın 2021 Åžubat ayında tamamlanması hedefleniyordu ancak pandemi nedeni ile çalışmaları zaman zaman duran Kolej Binası’nın yapımına tüm hızıyla devam ediliyor. 

Vakıflar İdaresi’nin katkılarıyla yapılan ve 8 milyon TL’ye mal olacak, 9 sınıflık İskele Türk Maarif Koleji binasının proje çizimleri ve bu çizimlerim ücreti İskele Belediyesi tarafından karşılanıyor. 21 Nisan 2018 tarihli İskele Belediye Meclisi toplantısında oybirliği ile alınan karar doğrultusunda söz konusu binanın Mimari ve Stratejik Proje çizimi, alanında uzman mimarlar tarafından tamamlanmış, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na hibe edilmişti.

Read 2127 times

Copyright © 2024 Ä°skele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal