İskele


Monday, 08 August 2022 00:00

YARATICILIKTA SINIR TANIMADILAR

298474040 3978025662421966 1120007544090695805 n
 
YARATICILIKTA SINIR TANIMADILAR
KUMDAN HEYKEL YARIŞMASINDA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
YARIŞMANIN BİRİNCİSİ RUSLAR ADINA YARIŞAN MAXGROUP OLDU
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ UKRAYNA’NIN ARMASINI YANSITAN ESERLE UKRAYNA EKİBİNİN OLDU
İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İskele Sahil LEO, İskele Sahil Lions & Lefkoşa Lider LEO, Girne Özgürada Lions’un bu yıl 5.’sini düzenlediği Kumdan Heykel Yarışması, yaratıcılıkta sınır tanımayanların bir kez daha adresi oldu. İskele Belediyesi Halk Plajı’nda düzenlenen 3. Deniz Festivali kapsamında gerçekleşen 5. Kumdan Heykel Yarışması’nda ortaya çıkan eserler göz doldurdu. Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi, yarışmanın birincisi Rusya adına katılan ekip olurken, jüri özel ödülü ise Ukrayna ekibine gitti.
KUMDAN HEYKEL YARIŞMASINDA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER
İskele Belediyesi 3. Deniz Festivali, dün (7 Ağustos) 5. Kumdan Heykel Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Festivalin son gününde 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşen yarışmada ortaya çıkan eserler, büyük beğeni topladı. Heykeltıraş Rahme Saldun’un jüri başkanlığı yaptığı, İskele Belediyesi Kültür&Sanat ve Dışilişkiler Danışmanı Özlem Kadirağa, Kuzey Kıbrıs Lions Kulüpleri Federasyon Kurucu Başkanı Seray Gürün, Özgürada Lions Kulübü Başkanı Bengü E.Üçali ve İskele Sahil Lions Kulübü Başkanı Zekiye Kaya’nın jüri komitesinde yer aldığı yarışmada, dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
‘MISIR PİRAMİTİ&SFENSK’İN BAŞI’ KONSEPTİYLE RUSYA EKİBİ BİRİNCİ
‘DENİZ KIZI’ KONSEPTİYLE BLUE SHOP EKİBİ İKİNCİ
‘CARETTA’ KONSEPTİYLE SALDUNS EKİBİ ÜÇÜNCÜ
En güzel kumdan heykeli yapabilmek için güneşin altında 5 takımdan toplam 15 kişinin ter döktüğü yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları takdim edildi. Yarışmaya kumdan yaptıkları ‘Mısır PiramitiSfenks’in başı’ konseptiyle katılan Rusya adına yarışan Maxgroup 5. Kumdan Heykel Yarışmasının birincisi seçildi. ‘Deniz Kızı’ konseptiyle yarışmaya katılan Blue Shop grubu ikinci olurken, üçüncülüğün sahibi ise ‘Caretta’ konseptiyle Salduns grubunun oldu.
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ UKRAYNA’NIN OLDU
5. Kumdan Heykel Yarışması’nda jüri özel ödülü de sahibini buldu. Ukrayna’dan gelerek ülkemize yerleşen baba-oğul, Ukrayna’nın armasını yansıtan eserle, dostluk/barış özel ödülünün sahibi oldu.
Read 644 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal