İskele


  • Home
  • News
  • İSKELE BELEDİYESİ KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
Thursday, 28 March 2024 00:00

İSKELE BELEDİYESİ KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

434375066 839107994923182 5927282926571449523 n

 

 

İSKELE BELEDİYESİ KÜLTÜR&SANAT GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
İBT’NİN YENİ OYUNU ‘TEHLİKELİ SAPLANTI’ SEYİRCİSİYLE BULUŞTU
İskele Belediyesi 13. Kültür&Sanat Günleri devam ediyor. 29 Mart’ta son bulacak kültür&sanat günlerinde dün (27 Mart) akşam İskele Belediye Tiyatrosu’nun yeni, aynı zamanda İskele Belediyesi 2. Tiyatro Günlerinin de açılış oyunu olan Tehlikeli Saplantı perde dedi. Dünya Tiyatrolar Günü’nde İskele AKM sahnesinde seyircisiyle buluşan İBT Ekibi, kuruluşunun da 8 yaşına merhaba dedi.
İBT’NİN YENİ OYUNU ‘TEHLİKELİ SAPLANTI’ SEYİRCİSİYLE BULUŞTU
İskele Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İskele Belediye Tiyatrosu, Tehlikeli Saplantı ile 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, İskele Belediyesi 13. Kültür&Sanat Günlerinde perde dedi.
İskele’de tiyatro kültürünün kazandırılmasına vesile olan ancak yalnızca İskele’de değil, sahne aldıkları her yerde büyük beğeni kazanan İBT, yeni oyunuyla da bu başarısını sürdürdü. Dün akşam İskele AKM’de sahnelenen oyunu izleyen arasında tiyatroseverlerin yanı sıra İskele Belediyesi Asbaşkanı Halil Dericioğlu, Meclis Üyeleri Mürsel Altuntaş, Seymen Yılmaz, Kubilay Aşık, Zekiye Gece ile Sefa Kurukafa da vardı.
İSKELE BELEDİYESİ 2. TİYATRO GÜNLERİ TEHLİKELİ SAPLANTI İLE BAŞLADI
İskele Belediyesi 2. Tiyatro Günleri de dün akşam İBT Ekibinin sahnelediği Tehlikeli Saplantı oyunuyla başladı. N. J. Crisp’in kaleme aldığı İBT Yönetmeni Sami Yakar’ın yönettiği, ilk gösterimini de kendi evinde, İskele AKM’de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde yaptı.
Oyunda yer alan karakterler Mark ve Sally’in rutin biçimde sürdürdükleri ve temeli çıkar ilişkisine dayanan evliliklerini sorgulamak zorunda kalmasıyla başlayan Tehlikeli Saplantı, geçmişe gömülmek istenen sırların da açığa çıkmasıyla trajik bir hal alıyor.
Bilen Kılıç, Mehmet Külçer ve Burkay Mehmet Uzun’un aynı sahneyi paylaştığı oyunun perde arkasında ise süflözde Ceren Boyacı, ses-ışık ve efektte Tolga Şiranlı, dekor tasarımda Yalçın Arıcı, afiş tasarımda da Ebru Kırmızı yer alıyor.
27 Mayıs’a kadar devam edecek Tiyatro Günlerinde toplam 10 oyun ve bir söyleşi, İskele AKM’de tiyatro severlerle buluşacak.
Read 289 times

Copyright © 2024 İskele Belediyesi. All Rights Reserved.

gorunum tasarim

oneri en


client portal